Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Over mij » Blog » Mijn reis met Healthy For Me - deel 2

Mijn reis met Healthy For Me - deel 2

Zoals misschien herkenbaar bij sommigen, wilde ik eigenlijk toch nog bewijzen dat ik het zonder hulp ook kon.

Dus de dagen die volgden, at ik 1 banaan per dag, en avondeten. Helaas viel ik snel door de mand, want ik moest mijn eten bij houden voor Dominique. Ik viel wel 3 SCHIJNKILO’S af.

 

“Je eetpatroon is niet goed, je doet aan de alles of niets methode.” Is wat Dominique zei.
Ik kreeg een heel uitgebreid voedingsadvies, en ik dacht echt dat ze niet goed bij haar hoofd was. En dat zei ik dan ook tegen haar.

HOE in de wereld moet ik met zoveel per dag eten gaan afvallen?!

 

Maar ik had mijzelf beloofd dat ik er blanco in zou gaan, en alles in haar handen zou leggen. Mijn doel was rond de 75 KG komen.

Zo gezegd zo gedaan. De eerste dagen zat ik VOL! Man man, wat een eten. Maar alles voedzaam.

In het begin deed ik niet aan de 80/20 regel maar deed ik aan de 100% methode. Ik snoepte helemaal niets. Mn avondeten was niet altijd heel erg voedzaam maar ik at minder. En daar ging de weegschaal. Na 4 weken zat ik op 75.3. Elke 2 weken een Skype consult. En een lol dat we hadden.

 

Ze leerde mij onder andere dat iedereen een stemmetje heeft, die zegt: ach joh, neem lekker die chips, ga lekker niet sporten en het gaat je allemaal toch niet lukken. Mijn stemmetje heet Billy, en Billy is een bitch. Dat was geloof ik de favo opmerking van Do. Billy kwam op de meest rare momenten. En in plaats van mij te verliezen in Billy, appte ik Do en gaf aan dat Billy weer bezig was. En dan stelde ze me gerust.

Dat geruststellen deed ze ook als ik mij weer eens opgeblazen en dik voelde. (vooral na mijn maandelijkse injectie van de hormoontherapie. Zo kwam er nog een 2e stemmetje, die vooral tevoorschijn kwam als ik bovengenoemde prik had gehad. (denk aan ongesteld worden, zelfde effect).

 

Ik begon toch aan mijn 80/20, en ik voelde mij NIET schuldig als ik mij te buiten ging aan patat, chocola of chips. Want ik zorgde dat het in balans was. En die balans werd steeds leuker om te vinden.

Inmiddels zat ik op 73.5 na 7 weken. Dit was natuurlijk al over mijn streven heen. Ik kon gewoon een nieuw streven stellen. Dat werd -10 kilo (70.2). Mijn kleding paste niet meer, mijn ringen vlogen af, en sjonge jonge, het duurde even voor ik doorhad waarom mijn bureaustoel niet meer onder mijn tafel paste! ( ik was natuurlijk lichter dus hij veerde minder door hahah).

 

Afvallen gaat niet in een rechte lijn, maar met ups en downs. Omdat ik steeds meer ging zien dat mijn lijf veranderde begon ik “met de billen bloot voor Do” Kort gezegd, MDBBVD. Dit werd een wekelijks terugkerend fenomeen waarbij ik haar visueel een update gaf van mijzelf in pyama of ondergoed. En elke keer was er wat te zien. En die foto's zijn mij nu ook heel dierbaar, vooral als Billy weer eens roept dat ik vet ben. Dan kijk ik naar mijn eigen voor en na.

 

Tijdens het hele traject werk je met een werkboek. Ik heb nog nooit zoveel van eten en voeding geweten tot ik het boek gebruikte. Ik heb duidelijk altijd een hele slechte band met eten gehad. In het werkboek krijg je informatie en opdrachten die een spiegel voorhouden, soms een wat lelijke spiegel. Want werkelijk álles wat ik dacht te weten over mijn lijf, voeding en mindset was niet waar. Dat is ook de reden dat ik nogmaals aangeef dat je blanco dit programma in moet gaan. Want ik voelde me alsof ik ondanks alle info, toch graag ergens tot aan mijn enkels terug mijn eigen overtuigingen in zou zakken.

 

De 'spiegel' hielp ook om bewust te worden. Bewust van wat een lijf nodig heeft, bewustwording van wat je in je mond stopt. En bewust van wat er nou eigenlijk tegenwoordig allemaal toegevoegd is aan onze dagelijkse voeding. Leren etiketten lezen. De mensen die koolhydraatarm hebben gegeten hebben waarschijnlijk net als ik, altijd alleen naar de koolhydraten in een product gekeken. Door t werkboek check ik nu alles behalve de koolhydraten. Ik maak me geen zorgen meer om koolhydraten! Want ik weet nu dat die belangrijk zijn.

 

In oktober ging ik samen met mijn vriend op vakantie. Dat is toch even spannend maar ik sprak met Do af dat ik mij niet gek zou laten maken, en gewoon BEWUST zou eten. Wel lekker, maar bewust. Inmiddels waren we 9 weken verder en ik had het geluk dat ik OP vakantie een skype afspraak had met haar. In bikini lopen zonder mijn eigen schaamte. Het was een feestje!

Na de vakantie moest ik even een week wachten met wegen. Ik was 400 gram zwaarder dan voor ik op vakantie ging. En voor t eerst in mijn leven, voelde ik mij daar helemaal oke bij. Eind oktober woog ik 70.5 KG.

 

Ik had nog 2 weken in het programma en ik sprak met Do af dat ik nog een streefgewicht ging halen. Namelijk, onder de 70 kilo.

7  november had ik mijn laatste Consult met Do. Ik heb s’morgens weer een MDBBVD gedaan inclusief een filmpje met dat ik op de weegschaal ging staan… 69.7!!

 

Een droom, nooit never niet gedacht dat ik ooit weer blij zou zijn met mijn lijf.. in totaal 11.3 kilo kwijt. 10 centimeter taille, 10 centimeter heupomtrek en 9 centimeter borstomvang kwijt.

 

 Maar dan, dan moet je t alleen gaan doen… tenminste, zo voelt t..

 

Binnenkort komt deel 3 online.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.