Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Mijn reis met Healthy For Me - deel 3

Ik leefde echt naar die laatste keer Skypen met Do. Ik was zo godvergeten trots op mijzelf. Ik zat heerlijk in mijn vel en kon de hele wereld aan leek het wel. En dat heb ik nog steeds.

 

Nu na bijna 4 maanden ben ik nog steeds onder de 70 kilo. En geloof me, ik heb echt dagen dat ik mijn mindset kwijt ben. Dan weeg ik ineens boven de 70 en slaat de twijfel toe. Dat stemmetje waar ik het al eerder over heb gehad. Het zorgt ervoor dat ik alle adviezen die ik ooit heb gehad in de wind sla en ga helemaal t slechte pad op. Dit klinkt voor sommigen misschien als een reden om van het hele programma af te zien. MAAR, er zit een grote maar aan, en dat is dat ik een dag MAG hebben dat ik het allemaal  niet leuk vind, een dag dat ik gewoon teveel chocola en chips mag eten. Want het is gewoon heel menselijk om niet ALTIJD die boog gespannen te hebben. De obsessie die rond diëten hing voor mij, is weg.

Het verschil is namelijk waar ik voorheen dacht op zo’n dag, dit is verpest, ik stop ermee, ik pas dadelijk gewoon mn oude kleding weer (de “verkeerde” kant op). Kan ik nu denken, POEH wat een kak dag. Ik ga aan de chocola, en morgen pakken we hem gewoon weer op. Maar de reep gaat niet op, ik kan er nu ook van genieten. Dan ben ik weer bewust van wat ik in mn mond stop.

 

En heb ik zo genoten van mijn SAD dag. (SAS dag maar dan anders.) Ik moet zeggen dat ik nu na 4 maanden wel weinig SAD dagen heb. Wat je leert in het programma is namelijk bewustwording. Bewustwording van je beweging, je mind en je body. Bewustwording van wat je in je mond en in je mind stopt.

 

Het geluk dat je met het programma van Dominique hebt is dat je in de 12 weken je ziel en zaligheid mag bloot leggen. Ze luistert naar je smoezen en drukt je de kop in. Ze leert je kennen op een manier, zodat als je klaar bent en zo een dag hebt dat je voelt alsof  de hele  kilo er weer aan zit, je haar kan appen. En dan vraagt ze dingen die kunnen hebben geresulteerd in je eventuele gewichtstoename, heb je zout gegeten, moet je ongesteld worden? Het geeft je de mogelijkheid zelf antwoord te geven op je vraag, wat gebeurt er ineens met mijn taille. En dan laat ik het los. En pak een heerlijke bak groente of een appel. Omdat ik nu weet dat mijn lichaam dat nodig heeft.

 

Wat ik persoonlijk zo heerlijk vond aan Dominique haar manier van coachen is dat ze mij persoonlijk leert kennen. Ik gaf haar aan wanneer ik mijn injectie hormoontherapie zou krijgen ,en zij zette het in haar agenda. Zodat als ik dan last van dat vervelende ego stemmetje had, zij aangaf  "jij hebt eergisteren je prik gehad". Relax en neem een boterham extra als je honger hebt en laat de weegschaal even voor wat het is.

 

Vandaag de dag is het zo dat ik niet meer zo frequent, maar wel zeker 2x in de maand een gevalletje MDBBVD doe. Dit geeft mij nog steeds hetzelfde vrolijke gevoel als in die 12 weken. Ik kan haar nog steeds om hulp vragen als ik ergens tegenaan loop, heel fijn. Maar ik merk ook dat ik meer bij mezelf na kan gaan wat ik heb geleerd.

En dat is vooral dat ik niet te weinig moet eten, en omarm je lijf. Al is dat ineens een kilo zwaarder. Het kan allerlei oorzaken hebben, je komt niet in 2 dagen 10 kilo aan!

 

Het jurkje van verhaal 1 hangt nog steeds in de kast. Tussen alle kleding die ik jaren geleden heb bewaard, want wie weet pas ik er ooit weer in (maat 36-38) En dat is gelukt! Dat jurkje had ik in 1 van de laatste consulten beloofd in de brand te steken. Maar het geeft zoveel voldoening om hem af en toe aan te doen en even de oude foto ernaast te houden. Dan weet je weer waarom je maar 1 stukje chocola eet per dag in plaats van de hele reep.

 

Ik kan eerlijk gezegd niet wachten op de zomer, op het strand in bikini inclusief tijgerstrepen en wat hangend vel. Ik hou van mijn lijf. Het heeft me door een heftige tijd gesleept en nu kan ik er na het programma oneindig van houden.

 

Dikke kus Lucie -x-


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Angela
4 jaar geleden

Wat een fantastisch resultaat !! Absoluut om trots op te zijn :-)