Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Over mij » Blog » Van crashdieet naar meer eten en toch afvallen...

Van crashdieet naar meer eten en toch afvallen...

Dominique heeft mij gevraagd om een stukje te schrijven over mijn afval ervaring. Ik vind dit best lastig want ik ben geen voedingsdeskundige en ik beperk mijn verhaal dan ook echt tot het stukje waar Dominique en ik over spraken. De aanleiding van Dominique haar verzoek was mijn reactie op een post van haar afgelopen week. Dominique deelde een stukje over een 800kcal dieet. Zij schatte dat de persoon die erover sprak dit zo een twee weken zou volhouden. Tja.. ik moet eerlijk bekennen dat ik een hele andere ervaring daarmee heb. Ik heb dit herhaaldelijk enkele maanden kunnen volhouden zonder JoJo-effect… En dat is STOM weet ik nu.

 

Vijf jaar geleden was ik na mijn tweede zwangerschap helemaal klaar met mijn lijf. Ik was enorm aangekomen en had de hele dag overal pijn. Door de voor en na foto’s op social media werd ik getriggerd om een 500kcal of 800kcal dieet te proberen. Als je 800kcal goed verspreid over de dag en je helemaal gek drinkt aan water, dan kan je dit opvallend lang volhouden.

 

Ik viel 20+ kilo’s af en ik dacht dat hoe lichter je weegt hoe gezonder je bent, ja toch? Nee dus!

Wat er gebeurde tijdens dat dieet is dat ik belangrijke voedingsstoffen ging missen. Omdat je lichaam geleidelijk een tekort krijgt merk je hier niet zo snel iets van. Ik zag dat getal op de weegschaal dalen en dat was goed, toch? Alle focus op een groene BMI en snelle resultaten!

Na een tijdje begon mijn lichaam heel geleidelijk anders te functioneren. Ik was vermoeid, mijn concentratie ging extreem achteruit, ik had geen energie, een erg kort lontje thuis en ik voelde me constant een soort dweil. Het ging zo ver dat mijn man mij een keer vroeg wat ik wilde drinken en ik hem schaapachtig aan zat te staren en geen antwoord kon geven. Een grote mistwolk in mijn hoofd. Dit ging allemaal zo langzaam dat wij zelf en ook onze huisarts nooit de link hebben gemaakt naar onvoldoende voedingsstoffen.

 

Als ik mensen erover sprak dan werd het altijd op stres gegooid “ja je bent een binnenvetter he”. Er zijn bloedonderzoeken gedaan tot zelfs diverse scans om zeker te weten dat er geen andere dingen speelden. Terwijl ik dit opschrijf kan ik mijzelf wel een mep verkopen! Maar goed, achteraf weten we het allemaal zo goed.

 

Vorig jaar viel ik even terug in mijn oude patroon van en/en/en eten. Grenzeloos eten downloaden richting mijn maag zonder proeven of genieten en ik kwam weer snel aan... Ik baalde enorm van mijzelf, het nare stemmetje ‘je faalt toch’ zat weer op mijn schouder, mijn lichaam ging nog beroerder functioneren en ik voelde me schuldig voor mijzelf en mijn gezin dat ik wéér terugviel. Ik at zoals ik me voelde en vervolgens voelde ik mij zoals ik at.

 

Ik ben als reactie hierop dus weer op een minimum aan kcal gaan eten en begon met hardlopen. Toch realiseerde ik mij dat ik met ALLE diëten die ik gevolgd heb nooit heb geleerd om een gezonde mindset en voedingsbasis te hebben.

De eerste zin die Dominique mij stuurde was MEER ETEN! Ik half in paniek want afvallen is toch zo min mogelijk eten? Ehh nee.. Afvallen is de juiste voedingsstoffen eten. Ik heb aan Dominique gevraagd om mij te helpen met een gezonde relatie tot voeding en mijzelf (mindset).

We zijn nu ruim twee maanden verder en ik leer vooral op mijzelf te vertrouwen. Ik kan de “oh ja!” momenten niet meer tellen want soms heb je echt even iemand anders nodig die je wakker schud.

 

Eten bepaald niets meer over mijn emotie en mijn emotie bepaald niet meer wat ik eet. Ik zit lekker in mijn vel en ik val rustig af terwijl ik echt veel eet. Van elke dag op de weegschaal na af en toe ineens bedenken dat ik er al twee weken niet opgestaan heb. Dominique helpt mij door weer in mijzelf te vertrouwen en de meningen van de buitenwereld los te laten. Hoe ik kan omgaan met een eetbui of zoals Dominique zegt; niet vullen maar voeden.

 

Ik leer zoveel over hoe mijn breintje werkt waardoor ik mij sterk voel en geen grenzen voel. Ik eet ook gewoon patat met curry (<- voor curry kan je mij wakker maken!) en dan voel ik mij NIET schuldig. De volgende dag weer gewoon en mijn lijf doet het top! Ik gun iedereen een Dominique!!!

 


Ben jij ook klaar met crashdieten? Klaar met dieet na dieet volgen? Wil jij meer energie en lekkerder in je vel zitten? Wil jij op een leuke en makkelijke manier afvallen, waarbij je alles mag eten en juist meer mag gaan eten om af te vallen? Wil jij leren omgaan met je valkuilen, eetgedrag en eetpatronen? Wil jij werken aan je mindset? Aan jouw manier van denken? Zodat je het nu eindelijk wel vol gaat houden? Dan ben jij de POWERVROUW die ik zoek voor mijn programma. Binnenkort start het Foodmindset programma en ik heb nog enkele plekjes voor 1:1 coaching vrij. Lees hieronder alle informatie.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.