Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Over mij » Blog » Mijn ervaring met Healthy for me

Mijn ervaring met Healthy for me

Mijn naam is Kelly Adelink en ik deel graag mijn ervaring over Healthy for me.

Al mijn hele leven lang kamp ik met overgewicht. Als 8 jarig meisje liep ik al bij de kinderarts vanwege mijn overgewicht. Ik ben dus eigenlijk mijn hele leven ook al bezig met verschillende diëten uitproberen. Ik heb onder andere Herbal life, Cambridge, Sonja Bakker, koolhydraatarm en het op eigen been geprobeerd.

Omdat mijn focus al mijn hele leven ligt op het niet aankomen of het niet 'mogen' eten van dingen kan dit mentaal best zwaar zijn. Dit heeft bij mij tot resultaat gehad dat ik zeer weinig tot me nam. In de ochtend at ik twee broodjes met snel beleg, dus zonder boter. In de middag at ik 2 broodjes met eigenlijk hetzelfde beleg en dan in de avond een normaal portie avondeten.
Een aantal jaar geleden heb ik het Cambridge dieet gedaan. Een dieet waarbij ik mij goed voelde en waarbij ik snel veel kilo´s kwijt raakte, waardoor ik nog gemotiveerder werd. Ik ging van maat 46 naar maatje 36. En eindelijk was ik slank. Ik woog maar liefst 66,8 kg op mijn lichtst, en ik kon mij niet heugen wanneer ik dat voor het laatst had gewogen. Maar hoeveel complimentjes je ook van iedereen krijgt, je zelfbeeld heeft zoveel tijd nodig om te veranderen. Want ook al woog ik voor mijn gevoel zo weinig, als ik in de spiegel keek voelde ik mij nog steeds niet goed genoeg, ik was nog steeds dik. Daarbij was het ook een dubbelspel. Want ik was inmiddels ruim 50 kg afgevallen maar mijn vel ging steeds meer en meer hangen. En vaak heb ik toen gedacht was ik nog maar zo zwaar want dan zat ik weer wat strakker in mijn vel. Ik leek wel een oud omaatje met al dat loshangend vel. Ik heb toen besloten om naar de huisarts te gaan om te kijken wat er op medisch gebied mogelijk is om van mijn loshangend vel af te komen. Ik ben vol goede moed naar het Rode Kruis ziekenhuis gestuurd, daar hebben ze me bekeken en vertelde dood leuk: "sorry mevrouw u komt pas in aanmerking als u een vetschort van minstens 10 cm boven de knieën heeft hangen en dat heeft u niet". Ik voelde mij verloren, ik voelde mij gestraft worden voor mijn prestatie.
Omdat ik daarna heel bang was om weer aan te komen hield ik de richtlijnen van Sonja Bakker aan en sportte ik 3 á 4 dagen in de week. Maar tot mijn verbazing kwam ik elke week weer aan. Ik 2015 raakte ik zwanger en in die tussentijd was ik alweer zo zoetjes aan 20 kilo aangekomen en ook de tijd erna bleef ik maar groeien. Inmiddels in augustus 2018 bevallen van ons derde kindje en ben ik weer terug bij af. Ook voel ik mij weer onprettig. Als ik nu de foto´s van de Cambridge tijd zie denk ik wauw wat was je mooi slank. Maar dat is altijd achteraf.

Via Facebook kwam ik de oproep van Dominique tegen, ze zocht iemand die deel wou nemen aan haar persoonlijk opgestelde traject. Ik dacht "probeer het dan maar met mij, baadt het niet dan schaadt het niet". Ik ben nu 5 weken bezig en al 3 kg kwijt en 8 cm aan middelomtrek! En het rare is.. ik eet!! Ik eet echt veel meer dan ik ooit tijdens mijn andere diëten at!! Wat moest ik wennen aan de hoeveelheden die ik tot me moest nemen. Maar het werkt! Ik eet en daardoor val ik af. En eigenlijk eet ik hele normale en ook lekkere dingen. Ik eet bijvoorbeeld gewoon brood, pasta, rijst, aardappelen en noem zo maar op, producten waar ik juist zo bang voor was. Ik eet gedoseerd en alles volgens de schijf van 5. Deze nieuwe vorm van bezig zijn met eten en je gezondheid was echt even wennen voor mij. Juist omdat ik door de jaren heen toch wel een soort van 'bang' was geworden om te eten. Maar Dominique begeleid mij hier zo goed in, daarbij geeft zij mij veel tips & trics. Welke vraag je je dan af? Bijvoorbeeld dat je goed op de etiketten moet letten. Want voedingswaarde van het ene of andere merk kunnen sterk verschillen. Ik leer nu heel veel over voeding en waar het allemaal goed voor is. Maar ook hoe ik om moet gaan met etentjes. Bewust zijn van wat je eet en waarom je eet is het belangrijkste om mijn leefstijl te veranderen. Dominique gaat dieper in op het waarom en laat mij nadenken over bepaalde dingen. Het is veel meer dan alleen een dieet. Ik ben heel blij met het resultaat, al ben ik er nog niet!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.