Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Zwangerschapskilo's

Kinderen, ze zijn (meestal) heel leuk, lief en geweldig (zoals op de foto). Maar je moet er wat voor over hebben en dan heb ik het niet over de slapeloze nachten, de troep die ze maken, de kleverige en snotterige handjes aan je net schone keukenkastjes.. Nee dan heb ik het over de zwangerschappen en de kilo's die je aankomt. Gemiddeld komt een vrouw tussen de 12 en 15 kilo aan gedurende de zwangerschap. Gemiddeld dus, nou ik kan je vertellen dat ik buiten deze norm val. Bij allebei trouwens. Bij de eerste kwam ik zo een 30 kilo aan, waarvan ik er 10 verloor en bij de tweede zwangerschap kwam er nog eens 20 kilo aan. Hoppakee, tel uit je winst! En niet perse omdat ik me vol at met mona pudding, zoals een vriendin van mij, die toen ook zwanger was en echt géén gram aankwam. In tegendeel, ik was verslaafd aan witlof. In alle soorten en maten, het liefst 4 keer per week of 5 keer, misschien zelfs 6 keer (mijn arme man, die had het zo zwaar). Oké, bij mijn eerste zwangerschap moet ik zeggen dat ik veel melk dronk (meer dan die 4 keer per week witlof ;)), niet echt bevorderend voor de zwangerschapkilo's. Toen het tweede kindje gebaard werd paste ik met gemak in maat 46. Ik vond geen kleding in mijn smaak en voelde me echt niet fit. Ik zat niet lekker in mijn vel en toen besloot ik om voor altijd wat aan die kilo's te doen. De knop was om!! En natuurlijk ging dit met vallen, opstaan, afvallen, aankomen, weer afvallen. Maar uiteindelijk heb ik mijn doel bereikt en ben ik weer net zo zwaar als voor mijn eerste zwangerschap (maatje 38). Ik pas weer leuke kleding in mijn maat en voel me er goed bij! Dat was nog het allerleukste, een hele nieuwe kledingkast-inhoud shoppen! Goed, we laten de striae en zoals ik het noem mijn kangaroobuideltje achterwege, want ook dat moet je over hebben voor die leuke kindertjes. En als ik het kan, dan kan jij het toch ook?!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.