Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Over mij » Blog » Lieve Powervrouw

Lieve Powervrouw

Lieve Powervrouw,

 

Dit berichtje schrijf ik aan jou. Jij moeder van, vrouw van, vriendin van, dochter van.. Maar vooral JIJ powervrouw!

Altijd maar aan het zorgen voor iedereen. Altijd druk met van alles. Altijd in de weer met nog even dit en nog even dat.

 

Met je drukke baan, huishouden en gezin loop je jezelf vaak voorbij,  je bent vaak moe, futloos en in de avond heb je nog weinig energie om met plezier leuke dingen te doen. Te weinig energie om te doen wat jij echt leuk vind en te weinig energie om ook nog voedzaam te koken. Balend dat de dagen voorbij vliegen en te vaak ben je gestrest. 

 

Je kijkt naar andere vrouwen om je heen en bent jaloers. Jaloers op hun lichaam, jaloers op hun energie. Je vraagt je af "hoe doen ze dat toch?'  Je zou graag willen dat je jouw oude broeken weer past, je wilt je ook graag energiek voelen en met meer zelfvertrouwen door het leven. Je wilt met liefde in de spiegel naar jezelf kunnen kijken.

 

Je wilt niet iedere maandag weer opnieuw moeten beginnen met je dieet. Je wilt je niet voor de 100ste keer moeten afvragen waarom het jou niet lukt. Je wilt graag weer genieten, genieten van het leven en genieten van eten zonder schuldgevoel. Je wilt niet weer een avond uitgeblust en balend op de bank zitten met een zak chips in je hand.

 

Lieve Powervrouw, het kan anders, laten we beginnen met wat minder streng voor jezelf te zijn.

 

Kijk eens in de spiegel naar jezelf. Kijk eens naar die powervrouw die voor de spiegel staat en alle ballen hoog probeert te houden. Kijk eens naar die prachtige vrouw, moeder, vriendin, dochter van... Maar kijk vooral eens naar jezelf. Het draait niet altijd om andere, vandaag mag je beginnen om aan JOU te denken. Zie daar in de spiegel een prachtige powervrouw die alles regelt en doet, maar vooral haar zelf af en toe vergeet. JIJ mag er zijn! Het leven draait ook om jou. Om jouw geluk, liefde en gezondheid. Is het niet zo, dat wanneer het met jou écht goed gaat, de rest van zelf gaat?

 

Laat de boel eens de boel. Wat vandaag niet lukt, komt morgen.  Je "moet" zoveel, maar is dat wel zo? Vraag eens hulp aan een ander. En niet perfect is ook goed. Leer wat meer los te laten, wat meer te laten gaan. Daardoor zal je minder stress ervaren, waardoor je zelf ook wat meer ontspannender bent. 

 

Heb jezelf lief, kijk eens naar alles wat je hebt bereikt, wat je doet en wat je kan. Kijk naar je unieke prachtige lijf ook al vind je jezelf te zwaar, te dun of niet mooi en geef jezelf iedere dag een compliment. Want lieve mooie powervrouw je mag er zijn! Je mag er zijn, ook met je ronde billen, putjes, sproetjes en striae. 

 

Gun jezelf eens wat tijd. Tijd voor jezelf en relax! Ontspan. Neem een lange douche, laat je masseren, maak een heerlijke wandeling, ga shoppen! Doe iedere week iets voor jezelf, iets wat jou oprecht heel blij en gelukkig maakt! Want lieve powervrouw, jij mag er zijn! Jij bent in jouw leven de aller belangrijkste persoon! Zorg voor jezelf zo als je voor je kinderen, man, vriendin en moeder zorgt!

 

Voed je lichaam met voedingstoffen die het nodig heeft. Gun jezelf een voedzame maaltijd, omdat jouw lichaam dit nodig heeft om goed te functioneren. Voed je lichaam met gezonde voeding, zodat jij meer energie krijgt, een betere gezondheid en conditie. Maar gun jezelf ook af en toe wat lekkers en wat niet zo gezond is. Het is niet erg om te genieten van chocola, een wijntje of wat chips. Wees niet zo streng voor je zelf door bepaalde voeding te schrappen, maar geniet. Geniet zonder schuldgevoel. 

 

Luister naar je lichaam, luister naar je hart. Wat wil JIJ? Wat wil jij écht? Waar wordt jij blij van? Waar stroomt jouw hart van over? Lieve powervrouw, je leeft maar één keer dus GENIET. Geniet van alles om je heen. Geniet van het leven, geniet van alle kleine dingen. Maar geniet vooral van jezelf, omdat je het waard bent! Ontspan, relax en let it go. 

 

Ik heb gestaan waar jij nu staat. Ik ging van een gewicht van 48 kilo naar 98 kilo en jojode wat af. Ik was altijd bezig met diëten,  afvallen, calorieën tellen, mijn gewicht en de alles of niets methode. Ik had last van eetbuien of gunde mijzelf niets. Ik was veel te streng voor mezelf en altijd bezig met wat andere van mij zouden vinden. Ik was onzeker, niet gelukkig en heb meerdere depressies doorstaan. Altijd bezig met andere en nooit mij zelf op nummer 1 zetten. Het kan anders, ik heb mijzelf op nummer 1 gezet en ik kan je vertellen dat mijn leven een stuk leuker is. Ik ervaar meer plezier, eet waar ik zin in heb zonder schuldgevoel. Ik voed mn lichaam met de juiste voedingstoffen en heb veel meer energie. Ik ben blij en gelukkig. Ik heb een positieve mindset en sta sterk in het leven. Ik ben blij met mijn leven, gezondheid en lichaam! 

 

Lieve powervrouw ik gun jou dit ook. In mijn FoodMindset programma help ik jou graag naar een gelukkiger en vrijer leven. Een leven waar jij op nummer 1 staat. Een leven waarin jij naar jezelf en je lichaam luistert. Een leven waarin jij jouw streefgewicht behaald en blij bent met jouw lichaam. Een leven waarin jij zelfverzekerd, positief en vol zelfvertrouwen en energie straalt! Geen schuld gevoel, eetbuien of strenge regels. Samen gaan we op zoek naar een voedingspatroon dat past bij jou (en je gezin). Stap voor stap gaan we jouw doelen behalen met blijvend resultaat.

 

Lieve powervrouw, jij bent het waard! En weet, dat ik er voor je wil zijn. 

 

Xxx Dominique <3


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.