Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

De weg naar mijn operatie - deel 3 - niet vullen maar voeden

Inmiddels is de datum dus bekend. We leven in een tijd dat iedereen met iedereen in contact staat. Zo ook ik, ik kan namelijk appen met de plastisch chirurg en kwam ik erachter dat de 18e eigenlijk niet een OK dag zou zijn omdat er een personeelstekort was. Maar ik ben ingepland, dus we gaan zonder al  teveel vertrouwen de komende dagen in. Dan kan het allemaal alleen maar meevallen.  

 

Mocht het zo zijn dat het niet doorgaat de 18e, dan is er geen uitwijkmogelijkheid. Ik start in september de opleiding Casemanager, regie op verzuim. En dat is belangrijk voor mij. Dus dat zou betekenen dat we de operatie weer een maand of 8 laten opschuiven. Duim dus maar even mee allemaal.  

 

Wat is het warm he jongens, Ik zit momenteel op balkon, HETE laptop op schoot, en een glaasje wijn. Want die paste gewoon in mn eet-menu. 

Want de key van afvallen is niet vullen maar voeden. Niet bang zijn voor eten, niet stoppen met eten. Etc etc. Zo was ik die KEY een tijdje kwijt, i blame it on corona. Dominique kreeg me met moeite weer op het juiste pad. Ik heb het hele werkboek weer doorgespit. En vanmorgen stuurde ik vol trots een foto van mn LIJNTJES!  


Momenteel ben ik, omdat ik deze blog bij hou, weer helemaal terug in het voeden ipv vullen. Ik heb aangegeven dat ik 3.5 kilo kwijt wilde voor mn operatie. Ik ben er as we speak al 2 kwijt. Ik heb nog 16 dagen. Ik denk dat het goedkomt. Zelfs toen ik gister met mijn vader op stap ging nam ik mn “overlevingspakket” (zoals mn vader dat noemde) mee. Een appel, gesmeerde boterhammen en een Zak met gesneden groente.  

 

Ik heb een nieuw gevonden liefde voor wortels. T lekkerste: Peen Jullienne, Feta en pesto olie.. 

Ik ga niet als een GEK ineens alleen maar groente en fruit eten, ineens EXTREEM veel sporten ( ik ga dinsdag ECHT, denk ik ). Ik ga met de ‘of’ regel aan de gang. Als ik nu een wijntje drink, neem ik de rest van de dag alleen voedzaam. De keuze was chips of wijn (moet er bijzeggen dat ik sinds de chemo niet meer zo goed tegen wijn kan, dus ik drink een laagje wijn, aangevuld met 0% sprite. T kan ook met water, maar dit is net wat lekkerder. Je zou dus kunnen zeggen dat ik altijd water bij de wijn doe.. 

 

Aankomende weekenden hebben we aardig wat leuke dingen gepland. BBQ’s, uitjes en een weekendje weg.  

Dat laatste, gaan we met het hele gezin doen. Dat wil zeggen: Vriendlief, moeder, bonuspapa, Broertje, Zus, broer, zwager en mn 2 PRACHTIGE nichtjes,  allemaal in 1 huis.  

 

Die 2 nichtjes jongens. Door corona heb ik ze niet veel kunnen zien, maar thank god voor Whatsapp en dan vooral mijn GirlSquad groepsapp. Gedeeld met moeders en Zus. In deze app komen elke dag, bijna de hele dag, foto’s en filmpjes voorbij van de meiden. En mede door al die plaatjes kun je de voortgang bijna beter onderscheiden dan dat je ze 1x in de week zou zien.  
Ik weet niet meer precies waarom, maar ik ben tante lammetje, volgens mij had het iets te maken met dat ik nog Lam mocht worden ( ik kan nog geen kinderen krijgen) En omdat ik na de chemo een soort van MEGA krullen terugkreeg.  

Ik heb overigens meer Tante-variaties. Zo heet ik voor mijn achterneefje en nichtje “ tante wijn”. 

 

En voor de rest gewoon Lonneke, lonkele, Lokke, of WAT ze er dan ook maar van maken. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.