Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Over mij » Blog » Hoe Nienke blijvend 28 KG verloor door het FoodMindset programma

Hoe Nienke blijvend 28 KG verloor door het FoodMindset programma

Hoi, mijn naam is Nienke en ik verloor afgelopen jaar 28,5 KG door het foodmindsetprogramma van Do. Do vroeg mij om een blog te schrijven en dit wilde ik zeker doen.

 

September 2019 begon ik met een poging tot meer bewegen in de hoop wat kilo’s kwijt te raken. Mijn vorige poging mislukte helaas door een hoop lichamelijke tegenslagen dus zag ik deze poging ook weer mislukken. Van een paar uurtjes lopen tot een abonnement bij de sportschool om 2-3x per week zumbales te volgen. Poeh wat vielen deze lessen mij zwaar, conditioneel maar ook lichamelijk. Mijn knieën maar vooral mijn heupen vonden het de meeste tijd echt niet fijn, maar ik zette door want zoals ik vaker riep wil ik mijn lichaam niet mn leven laten bepalen.

 

Samen met een paar lieve vriendinnen gingen we trouw iedere week 2/3x naar zumba maar ik zag de weegschaal niet dalen. Plezier had ik zeker maar ik wilde zo graag voor mn 30e verjaardag (20 december) niet meer dik zijn dus zette ik samen met mn buufie (die inmiddels 25 KG verloor) de stap om mee te doen aan het foodmindsetprogramma van Dominique. Want ja, ik kreeg het toch vergoed dus mocht het niks worden zou het mij geen cent kosten. Lekker positief natuurlijk, maar goed zo dacht ik wel over poging 624!

 

5 januari 2020, de start van het foodmindsetprogramma met een weegschaal die duidelijk zei veelste zwaar ging ik aan de slag.

We kregen een mooi pakketje van Do met informatie en een lief motiverend kaartje. Het voelde goed, dit keer gaat het gewoon lukken. Dit gevoel werd versterkt doordat ik het samen met mijn buufie deed. Het werkt zo motiverend want je wilt toch niet onderdoen tegenover de ander.

 

Iedere dag stond er een berichtje voor ons klaar op FB, trouw las ik deze elke ochtend als ik wakker werd. Een mooie start van de ochtend en een mooie herinnering aan mijn doel; afvallen en gezond worden. Ik ging elke dag beter in mn vel zitten, het voelde niet als diëten en nog steeds niet na bijna 9 maanden. Do haar kennis/motivatie werkt samen met mijn buufie en eigen motivatie echt als een speer. Ik viel af en best snel ook, niet zo snel als bij een crashdieet maar dat wilde ik ook niet meer. Ik wil gezond worden door gezond te eten en te leven. En toen gebeurde het onverwachtse; CORONA!

 

Oh chips de sportscholen moeten dicht terwijl ik net lekker in de flow zat van gezond eten en sporten. Het enigste wat ik dacht was; en nu?! Maar gelukkig was de motivatie er nog steeds en mn buufie want ondanks we niet konden sporten in de sportschool gingen we trouw iedere week minimaal 3x 5KM wandelen. Uiteindelijk hebben we van de sportschool nog spullen kunnen lenen en heeft de sportschool live lessen aangeboden. Tijd had ik zat thuis dus aan sporten geen gebrek. Waar de meeste mensen klagen over Corona kilo’s gingen die van mij er nog steeds vanaf.

 

Na de lockdown regende het dan ook complimenten, juffen, ouders van school, in de sportschool of gewoon mensen op straat zagen mijn verandering. Dit voelde zo goed, het bleef mij motiveren om door te gaan met gezond eten en sporten. Wat voelt dit heerlijk, ik durfde ook weer anders te gaan shoppen want wat is dit fijn. Niet meer zoeken naar wat lekker zit, afkleed en past maar inmiddels na 9 maanden goed voor mezelf zorgen pak ik een maat XS uit het rek.

 

En weetje; mijn eigen meisjes zeggen met trots dat hun mama dun is! Stiekem voelt dit zo fijn want wat wil je als moeder zijnde nog meer? Mijn meisjes zijn net zo trots op mij als ik op mezelf. Ik kan met recht zeggen dat ik nu een goed voorbeeld ben in voeding en beweging en dat voelt goed! Ik ben na 13 jaar te dik eindelijk normaal en stabiel. Ik heb een gezond gewicht bereikt en voel mij zoveel beter, lichamelijk maar vooral geestelijk! En dat zonder DIEET, Do heeft mij geleerd gezond en bewust te eten, mijn nieuwe leefstijl!

 

Ik ben in 9 maanden tijd -28,5 kg afgevallen, ik heb spiermassa opgebouwd door het vele sporten en ben ik tig aan cm’s kwijt! Ik ben ECHT een betere versie van mezelf geworden en dat dankzij Do en mijzelf!!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Leny Stam
10 maanden geleden

Wow, ik wil ook!!!!

Lonneke Lorwa
10 maanden geleden

wauwww wat een motivatie!

Healthy for me
10 maanden geleden

Knap hea!!!

Martine adrichem
10 maanden geleden

Super knap van je Nienke!! Fijn dat je die steun heb kunnen vinden! Je ziet er prachtig uit! Groetjes Martine (van sprookjes camping vorrig jaar)

Godelieve
10 maanden geleden

Waaahhh, ik droom hiervan.
Nienke, je mag echt trots op jezelf zijn en iedereen heeft gelijk, je ziet er super goed uit.

Groet Godelieve