Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Zeliha; geen schuldgevoel meer na ongezond eten

Ik volgde in januari het foodmindsetprogramma van Do. Ik heb zoveel geleerd!

 

Vicieuze cirkel

Alles wat ik in mijn mond stopte wat 'ongezond' is, zoals chips, snoep koek en ook als dit een klein stukje was zorgde dit voor een schuldgevoel. Met negatieve gedachten, zoals “je bent dik”, “zie je weer slecht bezig” ga zo maar door en dit zorgde ervoor dat ik bleef eten maar ik kreeg steeds meer een rot gevoel. Ik moest van mijzelf bijvoorbeeld doordeweeks gezond eten en in het weekend mocht ik iets ongezonds. Maar dan kon ik in het weekend ook weer teveel nemen omdat het dan “mocht”. Totaal geen balans en totaal geen fijn gevoel. Ik ben het voorbeeld van in een vicieuze cirkel blijven hangen.

 

Zonder schuldgevoel genieten

Dankzij het foodmindset programma heb ik dit niet meer. Ik eet gezond maar mag ook elke dag iets lekkers. Daarnaast heb ik ook kunnen werken aan mijn mindset waardoor ik nu ook zonder schuldgevoel kan genieten van eten en mocht ik een keer iets meer eten dan normaal kan ik de draad gewoon weer oppakken. Voorheen was dit niet zo.

 

Met de opdrachten ben ik ook bewust geworden van mijn valkuil, zoals: blijven eten ook al zit ik vol. Ik heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren. Wanneer heb ik trek, honger? En zit ik vol? Ik herken de signalen en als ik vol zit dan stop ik ook met eten. Dit is echt eyeopner voor mij geweest! 

 
 
Ik heb mij aangemeld voor het foodmindset programma, omdat ik aan een gezonde relatie met voeding wilde werken. Afvallen was niet mijn doel en toch ben ik 3,4 kilo afgevallen.
 
 

Coaching

Do heeft veel kennis over voeding en geeft handige tips/adviezen. Do reageert snel, denkt mee en hierdoor motiveert het je weer om stappen te zetten, zodat je je doel(en) kan behalen. Ik had bijvoorbeeld moeite om de avond porties te verminderen en kreeg als tip om overdag meer op de kcal te letten. Daardoor kon ik gewoon mijn eigen voorkeur in regelmaat en maaltijden aanhouden.  Daarnaast vond ik het echt fijn om advies te krijgen op mijn voedingsdagboek. Do is positief, duidelijk en enthousiast. Zo fijn! 

 

Wat ik ook fijn vond is dat je iedere week kijkt naar je doelen, is het realistisch? Is het haalbaar? DO helpt hierbij om kleine stappen te zetten die blijvend zijn. Dit zorgt voor een succeservaring en stimuleerde mij om elke week nog een stap verder te gaan.

 

Aanbeveling

Ook al heb je een gezonde basis kennis van voeding, dan zou ik dit programma toch  aan iedereen aanbevelen!

Je leert ontzettend veel. Niet alleen over voeding maar juist ook over je mindset, luisteren naar je lichaam en nog zo veel meer. 

 

Liefs Zeliha - X-

 

 

Ben jij het ook zat om je schuldig te voelen na minder gezonde keuzes? Heb jij geen balans en is het bij jou alles of niets?

Wil jij op een werkende manier blijvend afvallen en aan de slag met jouw mindset? Jouw relatie met voeding en jezelf verbeteren? Wil jij genieten van al dat lekkers en toch afvallen of op gewicht blijven?

 

Op 11 April start het foodmindset programma weer, waarbij ik jou ga helpen om voor eens en altijd uit de vicieuze cirkel van het diëten uit te stappen!

 

Ben je geïnteresseerd? Check dan onderstaande link. We kunnen altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Ik check dan ook meteen voor je na wat jij vergoed krijgt vanuit jouw aanvullende zorgverzekering.

 

Tot snel!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.