Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Sanne - Ik voel me letterlijk en figuurlijk lichter

Door het VIP 1-1 programma voel ik mij letterlijk én figuurlijk een stuk lichter! 

 

SCEPTISCH

Enigszins sceptisch begon ik aan het VIP 1:1 programma. Omdat, wat kun je nu écht veranderen in 12 weken? Hoeveel kun je afvallen? Of een positieve mindset ontwikkelen? En hoe houd je goede nieuwe gewoontes vast? Dat leek mij heel moeilijk en ik dacht mijzelf ook wel goed genoeg te kennen of het alleen af te kunnen. Wat blijkt: er is zoveel over jezelf te leren in 12 weken! 

 

MEER DAN ALLEEN AFVALLEN

Ik heb veel gebieden kunnen aanpakken tijdens mijn 1-1 programma met Dominique (en niet alleen het vet op mijn heupen ;-) ). Naast dat zij het vermogen heeft om alles rondom voeding en afvallen, in begrijpelijke taal uit te leggen, is afvallen slechts een deeltje van wat haar programma inhoudt. 

Ze zorgt ervoor dat je over cruciale vragen gaat nadenken, die gaan over zelfliefde en dat je het 'negatieve' stemmetje in je hoofd (dat iedereen in meer of mindere mate heeft) leert (her)kennen én vervolgens ook leert daar iets mee te doen en er een positieve draai aan kan geven. Down to earth, dat is Dominique haar werkwijze. 

 

Ook komen overtuigingen (over jezelf), waarvan je niet wist dat je ze had, aan de oppervlakte. Dit zijn overtuigingen die je (soms je hele leven) hebt, en niet eventjes gauw verandert, en daar zit nu juist de kern! Het hoeft ook niet in één nacht, maar beetje bij beetje (kleine stapjes) en als het even niet gaat is Do er - altijd! - om met je in gesprek te gaan.    

 

GEEN LAST MEER VAN EETBUIEN

Voorheen had ik wel drie tot vier keer per week een ‘eetbui’. Daar voelde ik mij niet happy bij! En dat was uiteindelijk ook te zien op de weegschaal. Nu kan ik gelukkig zeggen dat dit nog maar eens per maand voorkomt. Dat voelt echt als een overwinning, als de controle terug krijgen en ik herhaal regelmatig voor mezelf de mantra ‘ieder moment is een keuze moment’.


Hoe? Door te stoppen met crashdieten doordeweeks, maar juist af en toe mezelf wat lekkers te gunnen (ik neem nu dus wél die tosti ipv altijd maar bergen salade, en wél die paas eitjes. Ja hoor! Iedere dag wel iets lekkers.


En ook is het nu verbeterd doordat ik de emoties die kunnen leiden tot een eetbui, herken en nu een stuk beter voel wat ik op dat moment nodig heb (even ontspanning? Juist een goede planning voor de week maken? Even lekker bewegen?).
Ik kan dit echt iedereen aanraden.

 

COMFORTZONE UITSTAPPEN

Naast dat ik nu weet hoe ik na een 'mindere' eet-week of eet-dag direct weer terug kan pakken op een gezonde leefstijl, heb ik tal van nieuwe overtuigingen opgedaan die mij nog steeds dagelijks helpen om uit mijn comfort zone het leven aan te gaan! Zo ben ik geheel tegen mijn angsten in, het verenigingsleven weer ingestapt. Dat levert in het begin veel weerstand en angst gedachten op, maar door jezelf de juiste dingen te vertellen (affirmeren) en kritische vragen te stellen aan je gedachten, haal ik daar nu al zo'n voldoening uit en heb ik weer het gevoel dat ik het leven aan durf te gaan (en vallen, opstaan én dan goed voor jezelf zorgen horen daarbij). 

 

WERKEN AAN JEZELF IS NOOIT KLAAR!

Zelf ben ik 10 kg afgevallen in een periode van drie maanden, en ik heb alles gegeten wat ik lekker vind! Maar daarnaast heeft Do mij mega goed geholpen met het stukje eigenwaarde, hormonen en hoe je een echte vriendin voor jezelf kan zijn. Het voor jezelf zorgen stopt niet na het programma, dat is iets wat je iedere dag opnieuw moet doen! Ieder moment heb je opnieuw de keuze, hoe je je lichaam voedt én je mind voedt. Werken aan jezelf is nooit klaar! 

 

Kortom: Als je het hebt over een diëtiste, dan heb je het niet over Dominique. Zij is namelijk veel meer dan dat en een voorbeeld van hoe het ook kan!

 

Liefs Sanne -x-


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.