Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Afvallen met paaseitjes!

Aankomend weekend is het pasen! De chocolade eitjes in alle vormen en maten, chocolade paashazen, paasschuimpjes en andere suikerlekkernijen zijn niet aan te slepen.

 

FAVORIETE FEESTDAG

Ik heb al flink wat paaseitjes achter de kiezen, want als ik ergens gek van ben dan is het chocolade! Wat dat betreft is pasen écht mijn feestdag. Overal waar ik ga (nu met C, niet verder dan de supermarkt en de kruidvat ;)) liggen ze in de schappen en de keuze is mega groot. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of de smaak bestaat als chocolade ei.

Mij maak je toch wel echt het meest blij met witte chocolade of die eitjes met een hard suikerlaagje en chocola van binnen. Jongens, ik begin alweer te watertanden als ik dit schrijf.

 

AANKOMEN VAN PAASEITJES

Het 'eigenaardige' van al die paaseitjes in mijn buik is dat ik nog geen gram ben aangekomen. Gek, want vroeger dacht ik echt dat ik van één paasei 10 KG zou aankomen. Dan was het toch al verpest, voelde ik me schuldig en vrat ik met gemak een hele zak op. Niet omdat ik het lekker vond, maar omdat ik toch al 10 KG was aangekomen van dat ene paaseitje. Klinkt logisch hea? ;)  Ik heb trouwens berekent hoeveel paaseitjes je zou moeten eten om 1 KG aan te komen, daar kom ik later op terug.

 

PAASEITJESDIEET

Maar als ik dan nu geen gram aankom van al die paaseitjes, dan kan ik ook afvallen met paaseitjes. Toch?

Dat klinkt eigenlijk nog gekker hea? Waarbij mijn eerste gedachte (10 kg aankomen van een paasei) écht onzin is. Is deze gedachte waar. Want ik, jij of wie dan ook kan gewoon afvallen met paaseitjes. Had ik dit eerder geweten dan had ik al mijn zinloze diëten omgezet in het paaseitjesdieet, want dat is nog genieten ook.

 

DE ENERGIEBALANS

Maar hoe zit dat dan? Nou heel simpel. Als je wilt afvallen is de energiebalans leidend. Dat houdt in dat wanneer jij meer calorieën eet dan dat je verbruikt (je verbruikt energie/calorieën wanneer je beweegt, sport, slaapt, niets doet/ ja écht!) je aankomt. Wanneer je minder calorieren eet dan dat je verbruikt dan val je af. Eet je evenveel calorieën dan dat je verbruikt dan blijf je op gewicht. Zo werkt het. Voor deze energiebalans maakt het niet uit of je nu calorieren haalt uit paaseitjes of sla. Het gaat om de hoeveelheid.

 

80-20 REGEL

Nu kan ik je ook vertellen dat je het paaseitjesdieet na een week zat bent, je waarschijnlijk onder de puistjes zit en je niet heel lekker in je vel zit. Maar goed, puur gezien om het afvallen, val je wel af. Enfin, om een goede balans te houden tussen lekker in je vel zitten en genieten hanteer ik zelf de 80-20 regel. Dat houdt in dat je voor 80% gezond en voedzaam eten en voor 20% geniet van minder gezonde keuzes, de paas eitjes dus. (Al heb ik ooit eens gelezen dat chocola gezond is,  het komt immers van een cacao boom. Bomen vallen onder planten en plantaardig is toch gezond? Ooit een plant gegeten dat niet gezond is? ;))

 

AFVALLEN MET PAASEITJES

Feitelijk gezien kan je dus afvallen met het paaseitjesdieet, of je er blij van wordt is een tweede. Wil jij meer weten over deze 80-20 regel? Dan verwijs ik je door naar het FoodMindset programma dat op 11 april start. Dan kan jij gewoon paaseitjes blijven eten, genieten EN afvallen. Natuurlijk wel met de 80-20 regel. Ik zou niet willen dat je onder de chocoladepuistjes komt te zitten ;).

 

HOEVEEL PAASEITJES MOET JE ETEN OM 1 KG AAN TE KOMEN?

Ohja, hoeveel paaseitjes je nodig hebt om 1 KG aan te komen? Je hebt ongeveer 7000 calorieën extra nodig om 1 KG aan te komen. Een paaseitjes (gewoon zo een normaal melkchocolade paaseitje) bevat 43,8 kcal. Dat komt neer op zo een 160 paaseitjes. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met pasen aankomt, lekker genieten dus!

 

FOODMINDSETPROGRAMMA

Kom je toch aan na de paas? Nou, doe dan gewoon lekker mee met het FoodMindset programma. Daar leer je trouwens nog meer hoor dan enkel afvallen en de 80-20 regel. Wij gaan een stapje verder, we duiken namelijk jouw mindset in. Zodat die kilo's na het paaseitjesdieet er ook echt af blijven! Hier vind je alle info over het FoodMindset programma. Grote kans ook dat je een vergoeding krijgt vanuit de aanvullende zorgverzekering. Mooi mee genomen, houdt je weer wat centjes in je zak voor die paaseitjes ;)

 

Fijne paas. Liefs Do -x-

 

Ben je trouwens benieuwd waar dat lekkers van de foto vandaan komt? Volg dan #crumblecookieclub op Instagram.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.