MyMuesli

Gepubliceerd op 13 juni 2021 om 21:58

Onlangs kwam ik op de website van MyMuesli terecht. Dat zag er heerlijk uit! Dus ik besloot er een bestelling te plaatsen.

 

ONTBIJT

Dagelijks eet ik een portie zuivel in de vorm van magere kwark of Optimel vla (aanrader, vooral om warm te eten!) Soms kies ik ervoor om beide producten met elkaar te mengen. Dagelijks een portie zuivel past prima binnen een gezond eetpatroon. Magere zuivel producten bevatten vaak veel eiwitten en weinig (verzadigde) vetten. Deze producten zijn vaak laag in calorieën en zorgen wel voor een lange verzadiging. Ik kies ervoor om mijn zuivel bij mn ontbijt of lunch te eten. Kies ik tijdens deze maaltijden voor iets anders, dan neem ik vaak wat zuivel als tussendoortje.

 

LANGER VERZADIGD

Wanneer ik zuivel als hoofdmaaltijd eet (ontbijt of lunch), dan vul ik deze altijd aan met fruit. Vaak voeg ik iets toe van muesli, havermout, havervlokken of ongezouten noten. Dit zorgt ervoor dat ik nog langer verzadigd ben en naast zuivel nog meer essentiële voedingstoffen binnen krijg.

 

SUIKER

Helaas zijn in de meeste muesli veel toevoegingen van suiker te vinden. Ik schreef eerder een blog over verschillende soorten suiker. Het nadeel van te veel toegevoegd suiker is dat mijn bloedsuiker enorm gaat pieken (en dalen) en mijn behoefte naar meer suiker word versterkt. Dit wil ik graag voorkomen.

 

BESTELLING

Ik ben gek van chocola en besloot te kiezen voor een grote bus chocolade. Daarnaast bestelde ik overnight oats en kreeg ik een probeerverpakking met verschillende smaken cadeau bij mn bestelling. Ik wil graag duidelijk maken dat ik deze blog schrijf naar aanleiding van mijn bestelling, waarvoor ik heb betaald. Dit blog is geen promotie. Op de afbeelding hierboven is te zien welke smaken ik heb geprobeerd.

 

CHOCOLA

Helaas, had ik van de muesli met chocolade smaak meer verwacht. In de muesli zit wat chocola maar de échte chocolade smaak mis ik in deze muesli. Jammer, want ik LEEF voor chocolade haha. Deze smaak zou ik dan ook niet snel meer bestellen. Wat mij betreft hadden daar wat meer of wat grotere stukjes chocolade in gemogen.

 

OVERNIGHT OATS

Wat ik enorm lekker vond was de overnight oats. Je voegt wat (plantaardige) melk toe aan de beker met oats. Roert deze een beetje door en zet hem voor een nachtje in de koelast. De smaak was heerlijk en ik zat er de hele ochtend vol van, En dat is wat ik graag wil! Helaas kan ik dit product niet terug vinden op de website, maar zag ik dat zij ook bircher muesli verkopen. Dit komt volgens mij op het zelfde neer. Bij deze bicher muesli kan je kiezen voor verschillende smaken (ik ga deze zeker bestellen om te proberen!)

 

VERPAKKING

Je kunt enorm veel verschillende smaken muesli bestellen. Dit maakt het super leuk om te bestellen, te proberen en te variëren. Wat ik ideaal vind is zo een probeerverpakking. Je krijgt namelijk verschillende smaken in kleinere porties. Handig, want zo een grote chocolade bus waarvan ik de smaak vond tegenvallen is dan zonde om te bestellen. Wat ik wel mis aan de probeerverpakkingen is een goede sluiting. Dit is bij de grote bus, geen probleem. Hier zit namelijk een goed passende deksel op. Persoonlijk houdt ik 15-30 gram muesli per eetmoment aan, ik doe dus langer met een bus dan MyMuesli aangeeft met een portie van 60 gram.

 

FAVORIETE SMAAK

Mijn favoriete smaak is de Cheesecake smaak. Oh wat is die lekker! Hier bestel ik met liefde een grote bus van (ga ik doen!)

Als je mij al een tijdje volgt of kent dan weet je dat ik naast chocolade fan, ook groot fan ben van cheesecake. Ben je helemaal niet gek van chocolade of cheesecake? MyMuesli verkoopt echt enorm veel verschillende smaken. 

Zo hebben zij o.a. de smaken: verschillende fruit smaken, brownie, noten, lemon cake, appel nut crunchy, Salted karamel (deze wil ik ook proberen!), strawberry vanille, blueberry coconut, coconut crunchy en coffee smaak (lijkt mij ook lekker!).

Maar zo verkopen zij ook glutenvrije en vegan muesli. Dus écht voor ieder wat wils. Je kan zelfs je eigen smaak mixen (dit staat ook nog op mijn verlanglijstje om te doen!)

 

OVERIGE PRODUCTEN

Naast muesli en overnight oats verkoopt MyMuesli ook smoothie bowls (wil ik ook proberen!), repen, fruitshakes en producten zoals muesli bekers, flessen, 2go bekers, lepels en bowls. 

 

VOEDINGSWAARDE

Ja... persoonlijk denk ik niet dat je er aan ontkomt om muesli met smaken te bedenken zonder toegevoegde suiker. Nu is aan de meeste muesli geen extra suiker toegevoegd maar wordt in sommige gevallen de suiker gehaald uit bijvoorbeeld het toegevoegd gedroogd fruit. De gemiddelde voedingswaarde van de muesli die ik heb geprobeerd ligt rond het volgende, per 100 gram; (Op de website kan je per product gemakkelijk terug vinden wat de voedingswaarde is per 100 gram en per portie).

 

Energie - 400 kcal

Vetten - 13 gram

Waarvan verzadigd vet - 2 gram

Koolhydraten - 55 gram

Waarvan suikers - 12 gram

Voedingsvezels - 8 gram

Eiwitten - 10 gram

Zout -0,05 gram

 

Per 100 gram muesli komt het gemiddelde neer op zo een 3 suikerklontjes, dit vind ik persoonlijk best veel. Maar ik neem dan ook geen portie van 100 gram, maar enkel van +/- 20 gram. Dit komt neer op zo een 0,5 suikerklontje per portie. En daarentegen zijn de vezels en eiwitten enorm hoog. Wat betekent dat ik van dit product lang verzadigd bent. Dus dat is TOP!

 

CONCLUSIE

Is deze muesli een hele goede keus? Qua voedingswaarde zijn er betere muesli's te koop. Maar dan mis je de (heerlijke) verschillende smaken. Ach, en ik denk altijd maar zo, als de basis van jouw eetpatroon goed is dan past dit er prima bij. Mijn ontbijt (of lunch) is altijd voedzaam en MyMuesli maakt hem extra lekker. Verder staat duurzaamheid bij dit merk voorop en dat is natuurlijk ook belangrijk en goed voor het milieu. De prijs voor een bus muesli (ongeveer 575 gram) is duurder dan dat je muesli in de winkel koopt. Je betaald voor een bus muesli zo een € 9,90 excl. verzendkosten, iets wat aan de prijzige kant, maar het was het bedrag zeker waard. Behalve dan de chocolade smaak, al genoten daar de kids extra van ;).

 

Wat mij betreft een aanrader en krijgen zij van mij een 8/10!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.