Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Over mij » Blog » Xiana - Ik kan met een positief gevoel naar mezelf kijken

Xiana - Ik kan met een positief gevoel naar mezelf kijken

Niet te geloven, we zijn al 10 weken verder! Dat wil dus zeggen dat het Food & Mindset programma op zijn einde is gelopen. Kan ik met een positief gevoel terugblikken?

Successen vieren

Ondertussen geeft de weegschaal een mooie 6 kg minder aan. Ik geef toe, ik had stilletjes gehoopt op 10 kg maar het is belangrijk om stil te staan bij de behaalde successen. 

  • Ik kon voor het eerst in jaren een maatje minder uit het kledingrek nemen.
  • Die veel te strakke broek zit plots heel comfortabel.
  • De "love handles" zijn iets minder prominent aanwezig. 
  • Ik ontdek kledingstukken in mijn kledingkast die ik voordien niet meer aankon. Je weet wel dat stapeltje met kleren die mij ooit nog wel eens gingen passen in een verre toekomst. 

Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste! Ik kan terug met een positief gevoel naar mezelf kijken. Aanvaarden dat ik er niet "Instagram perfect" uitzie maar er best wel mag zijn.

6 kg lichter maar nog altijd een levensgenieter :-)

 

Het is geen dieet maar een mindset

Wat mij over de streep trok om aan het programma mee te werken was de focus op gedragsverandering. Ik had helemaal geen zin in regeltjes van dit mag je wel en dit mag je niet eten. Die levenswijze is namelijk niet vol te houden. Ik geniet van lekker eten, op restaurant gaan, lekker bakken... .

Tijdens de coaching ben je heel wat met jezelf bezig en dat vond ik eigenlijk vaak wat ongemakkelijk maar tegelijk is het ook zeer verhelderend en confronterend. Je moet er dus best wel wat energie instoppen maar als de motivatie goed zit haal je er zoveel uit. 

Lange termijn

Maar hoe gaat het nu verder? Ik zal er niet omheen draaien, het blijft lastig om vol te houden. De combinatie gezond eten en voldoende bewegen is nu eenmaal van groot belang en dat vraagt wat energie, inzet en tijd. Ik heb voor mezelf een streefgewicht vastgezet dus ik wil nog even blijven werken om dat te behalen. Ik heb voor mezelf ook een realistisch doel vastgezet. Het belangrijkste is dat ik deze mindset wil blijven behouden en er positief tegenaan wil blijven kijken. 

En lukt het mij dan een dagje of weekendje minder dan is het maar zo!

 

Liefs Xiana -x-

 

 

Benieuwd naar Xenia haar ervaringen tijdens het Foodmindset programma?

Lees ze in haar vorige blogposts op haar website:

Post 1 - Een foodblogger op dieet?

Post 2 - Update week 1

Post 3 - Update week 2

Post 4 - Update week 3

Post 5 - Update week 4

Post 6 - Update week 5 -7

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.