Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Over mij » Blog » Santa Maria - Kids taco buffet

Santa Maria - Kids taco buffet

Gepubliceerd op 6 juli 2021 om 09:30

 

Over het algemeen eten mijn kinderen graag groente en fruit. Dit is nooit een probleem geweest. Zij hebben af en toe hun kuren waarbij zij niets lusten, behalve snoep, koek en chips. Net als bij mij zelf, leer ik mijn kinderen dat de basis goed moet zijn en dat zij daarnaast ook kunnen genieten van de minder gezonde keuzes.

 

Wat hier altijd een groot favoriet is, zijn de monkey platters, ik vul een schaal met meerdere vakjes met snack komkommer, tomaat, chips, nootjes, rozijnen, fruit etc. De kids genieten hier altijd erg van. Ook vinden zij het leuk om te helpen in de keuken of wanneer wij bijvoorbeeld gaan gourmetten, zodat zij zelf keuzes kunnen maken. Hierdoor eten ze ongemerkt nog meer groente en fruit!

 

Maak je trouwens niet te druk, kinderen tussen de 4 en jaar 8 jaar hebben gemiddeld tussen de 100 - 150 gram groenten per dag nodig. Weeg het maar eens af, dat valt reuze mee! Helemaal wanneer je dit over de hele dag heen zou verdelen.

 

Omdat het helpen, zelf kiezen en maken hier altijd een groot succes is als het gaat om het eten, bracht mij dit op het idee om eens wat andere te doen. Ik opende het 'Kids Taco Buffet'. WAUW, dit was een groot succes! En lekker ook.

 

 

Ik kocht de mini taco tubs van Santa Maria. Dit is sowieso een veel fijnere manier van taco's eten dan de standaard taco schelpen. Die vind ik zo onhandig eten en breken bij mij altijd doormidden. Mocht jij de tip hebben om taco schelpen op een normale manier te eten, deel hem dan vooral hieronder in een reactie!

 

Ik kruidde 500 gram kipgehakt met de Fajita kruiden van Santa Maria en rulde deze in een klein een beetje olijfolie gaar.

Ik vulde allerlei schaaltjes met lekkere dingen waarmee wij de taco tubs konden vullen.

 

*Gehakt

*Gesnipperde rode ui

*Gesneden rode paprika

*Gehalveerde cherry tomaatjes

*IJsbergsla

*Klein gesneden komkommer

*Klein gesneden mozzarella

*Geraspte 30+ kaas

 

Daarnaast zette ik avocadospread, sweet chilisaus en de mais Mexicana van Bonduelle en de tacosaus van Santa Maria op tafel. Waar ik de kruidenmix en taco tubs van Santa Maria erg lekker vond, vond ik de saus een beetje smaakloos. Maar ach smaken verschillen, de kids vonden hem in ieder geval wel lekker.

 

Je kan natuurlijk nog meer op tafel zetten om te taco tubs mee te vullen, denk bijvoorbeeld aan; bosui, avocado, tomaat, gele paprika, peper, wortelrasp, bonen, gebakken kipfilet, knoflooksaus, ui, cheddarkaas.

 

 

Wij hebben in ieder geval genoten van het 'Taco Buffet' en dit gaan we zeker vaker doen! Ben jij van plan een taco buffet te houden? Tag mij dan vooral in jouw bericht, want ik ben benieuwd hoe het erbij jou uit ziet en of het smaakt (maar daar twijfel ik niet over!)

 

Instagram: @healthyforme_nl

Facebook: @Gewichtsconsulente - healthy for me

 

De genoemde producten worden niet gesponsord. Deze blog is uit mijn eigen mening/ervaring geschreven.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.