Spaghetti pompoen met spinazie en rode pesto

Gepubliceerd op 6 november 2018 om 19:38

Het recept:

Voor 2 tot 3 personen.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Het is een even een werk maar je krijgt er wat lekkers voor terug. Snij (of eigenlijk hak) de spaghetti pompoen door de helft. Spierballen zijn hiervoor nodig! Mocht iemand DE tip hebben om deze pompoen makkelijker te slachten, dan hoor ik die graag! Haal de pitjes eruit.

Besmeer beide kanten met olijfolie, wat peper en zout. Leg beide helften met de schil omhoog op een bakplaat, op aluminiumfolie. 40 minuten op 200 graden.

Rul in de pan 300 gram rundergehakt, voeg 400 gram spinazie toe.  Snijd een flinke hand champignons door vieren en voeg deze toe aan het gehakt en de spinazie.

Wanneer de spinazie is geslonken voeg je 2 flinke eetlepels rode pesto toe. Goed doorroeren.

Wanneer de spaghetti pompoen klaar is, vul je hem met de spinazie. Gooi er wat feta of geraspte kaas op en doe hem nog even 10 minuten (andersom natuurlijk) in de oven op 180 graden, tot de kaas gesmolten is.

 

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.