Ik ben sinds afgelopen weekend eigenaar van de slowcooker. Mijn hoofd zit vol heerlijke ideeën, wat ik allemaal wil gaan maken met de slowcooker. Normaal gesproken deel ik zelf recepten op mijn media maar nu ben ik benieuwd naar JOUW lievelingsrecept voor in de slowcooker? Deel je hem in een reactie? Het lekkerste recept zet ik namelijk op mijn website, uiteraard met jouw naam erbij. Ik ben heel benieuwd...
En dan nu mijn recept voor de pulled pork:
Meng in een bakje:
1 eetlepel paprika poeder
1/2 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel uienpoeder
1 eetlepel koek & speculaas kruiden
1eetlepel chilipoeder
klein beetje zout
2 eetlepels BBQ saus
Snijd van 1 kg schouderkarbonade de botjes er af.
Wrijf het vlees in met het kruidenmengsel. En laat minimaal 2 uur intrekken, voor het de slowcooker in gaat. (het liefst een hele nacht).
Snijd 400 gram uien in ringen, 4 teentjes knoflook fijn en een handje champignons door vieren.
Doe de uien en knoflook als eerst in de slowcooker, doe daar op het vlees en dan de champignons. Voeg 100 ml cola (light) toe en 4 eetlepels BBQ saus toe. Stel de slowcooker in voor 7 uur op low. Hierna trek je het vlees met een vork uit elkaar.
Ik at de pulled pork op een volkoren boterham met een beetje piccalilly en een augurk!
Reactie plaatsen
Reacties
Hoi Dominique,
Bij toeval kwam ik op deze pagina en zag jouw oproep staan om een gerecht te delen. Bij deze deel ik graag mijn gerecht met jou. Pas hem gerust aan naar je eigen smaak. Veel plezier met het maken.
Groetjes
Babita
Ingrediënten
500 gr Lamsgehakt
1 Courgette (klein)
1 Rode paprika
1 Zoete aardappel
2 Uien
300 gr Kikkererwten
1 el Tomatenpuree
150 ml Kookroom
olie of ghee
Kruiden
3 el Ras el Hanout van Bietje's Kitchen of
1 tl Kaneel
1 tl Komijn (gemalen)
1 tl Koriander (gemalen)
1 tl Kurkuma
1tl Nootmuskaat
½ tl Cayennepeper
½ tl Selderijzaad (gemalen)
½ tl Kruidnagel
½ tl Tijm
½ tl Karwijzaad
½ tl Paprikapoeder (gerookt)
½ tl Kardemom
½ tl Laospoeder
½ tl Gemberpoeder
½ tl Munt of 5 blaadjes verse munt
½ tl Zwarte peper
¼ tl Saffraan
5 tenen Knoflook
Zout of bouillon naar smaak
let op!! U werkt met kruiden en ingrediënten. Het is belangrijk om regelmatig uw gerecht te proeven
of de smaken in balans zijn.
Voorbereiding;
1. Meng alle kruiden behalve de saffraan in een schaaltje. Als u geen gedroogde munt gebruikt, hak dan de blaadjes zeer fijn.
2. Verkruimel het gehakt, meng 1 eetlepel Ras el Hanout of 1 eetlepel kruiden uit het schaaltje samen met wat zout en peper naar smaak er doorheen.
3. Snijd de kleine ui fijn, fruit ¼ aan in wat olie tot hij kleurt en meng hem daarna door het gehakt. Kneus de knoflook en snijd de tenen zeer fijn.
4. Was en snijd de paprika over de lengte door twee, ontdoe van de zaadlijsten en snijd in reepjes.
5. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Was de courgette en snijd deze ook in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef/vergiet.
Bereidingswijze;
1. Meng in een grote kom de groente, aardappelen, knoflook, 2 eetlepels Ras el Hanout of de overige kruiden uit het schaaltje en wat zout en peper naar smaak goed door elkaar.
2. Verbrokkel het gehakt over de groente en meng lichtjes door
3. Smeer de binnenpan van de slowcooker in met olie/ghee en doe het gehakt/groentemengsel in de cooker.
4. Meng 1 eetlepel tomatenpuree met wat water tot een papje en schenk over het geheel heen.
5. Laat de schotel met gesloten deksel 2 uur op de laagste stand garen, roer het geheel goed door, laat nog 1 uur door garen en proef op smaak.
6. Roer de gehaktschotel om, giet er 200 ml kookroom overheen en laat de schotel weer 45 minuten garen.
7. Roer de schotel om en proef of het gerecht op smaak is. Voeg indien nodig kruiden of zout bij, roer goed door en laat verder garen voor 45 minuten.
8. Roer de schotel nogmaals goed door, proef op smaak en laat nogmaals 30 minuten garen.
Serveren;
1. Serveer de gehaktschotel met couscous of gele rijst.
2. Garneer als je dat lekker vindt met wat verse koriander, munt of peterselie.
Eet smakelijk!
Vaste tips van Bietje;
1. Koken doe je met heel je hart en met liefde dus neem de tijd en de rust om lekker te koken.
2. Recepten zijn maar een handleiding en smaken verschillen. Wees vrij en creatief dus pas aan naar smaak.
3. Wat veel mensen vergeten maar zeer belangrijk is, proef tijdens het koken regelmatig van je gerecht.