Amandelcake met custardvulling en peer

Gepubliceerd op 22 februari 2019 om 09:13

Soms mag je jezelf best verwennen met wat lekkers (en niet zo gezond), dat heet balans en genieten.

 

Wat heb je nodig voor deze cake?

200 gram amandelmeel

3 (grote) eieren

110 gram tarwebloem

160 gram Griekse yoghurt

1 mespuntje zout

Scheutje vanille aroma

Half zakje bakpoeder

2 peren

50 gram suiker (mocht je liever zoetstof of honing/agavesiroop gebruiken, dan kan dat ook)

 

Wat heb je nodig voor de custardpudding?

500 ml melk

45 gram custardpudding-poeder

1 eetlepel suiker (mocht je liever zoetstof gebruiken, dan kan dat ook)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng 3 eetlepels van de melk met de custardpoeder.

Voeg dit mengsel toe aan de overige melk en breng het zachtjes aan de kook. Voeg ook 1 eetlepel suiker toe.

Roer alles goed door, tot dat de custardpudding begint in te dikken.

Giet het over in een kom en laat het afgedekt even afkoelen in de koelkast.

Mix vervolgens alle ingrediënten voor de cake (behalve de peer) met een mixer.

Schil de peren en snij deze in plakjes.

Doe een bakpapier in een cakeblik, zo haal je de cake er straks gemakkelijk uit. 

Giet de helft van het cakebeslag in het cakeblik. 

Doe hier op een laag custardpudding. En vervolgens het overige cake beslag.

Leg de plakjes peer om en om op de cake.

De cake mag nu in de oven voor ongeveer 45-50 minuten.

Laat de cake goed afkoelen en zet hem eventueel nog even in de koelkast.

 

Eetsmakelijk en geniet!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.