Bulgur met erwtjes en gehaktballetjes in tomatensaus

Gepubliceerd op 4 april 2019 om 08:58

De gehaktballetjes in tomatensaus maakte ik in de slowcooker, maar deze zijn natuurlijk ook heel gemakkelijk te maken in een koekenpan.

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

Bulgur

4 teentjes knoflook

4 tomaten

Zak diepvries erwten

1 gele en 1 rode paprika 

Handje champignons 

2 uien

Voor de gehaktballetjes:

500 gram rund gehakt

Blikje tomatenpuree

Zakje geraspte mozzarella 

Zwarte peper

Snuf zout

Flinke hand fijn gesneden basilicum

500 ml Passata 

 

Bereidingswijze:

Meng de 500 gram gehakt met de peper, zout, mozzarella, basilicum en het blikje tomatenpuree. Mocht het gehakt wat te nat zijn, voeg dan wat paneermeel, bloem of beschuit toe. Draai er kleine balletjes van. Doe de balletjes in de slowcooker, giet de passata erover heen. De balletjes zijn klaar na 4 uur op low. Mocht je de balletjes in de pan willen maken, braad ze dan eerst even aan, voor je de passata toevoegt, laat de balletjes dan ongeveer een half uurtje zachtjes sudderen.

 

Snij de groente in kleine stukjes. Kook de bulgur volgens de verpakking. Fruit eerst de knoflook met de ui in wat olie. Voeg daarna alle overige groente toe. Giet de bulgur af, voeg toe aan de groente en roer goed door. Dien de bulgur op met de balletjes gehakt en schenk er eventueel nog wat tomatensaus over!

 

Eet smakelijk.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.