De gehaktballetjes in tomatensaus maakte ik in de slowcooker, maar deze zijn natuurlijk ook heel gemakkelijk te maken in een koekenpan.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Bulgur
4 teentjes knoflook
4 tomaten
Zak diepvries erwten
1 gele en 1 rode paprika
Handje champignons
2 uien
Voor de gehaktballetjes:
500 gram rund gehakt
Blikje tomatenpuree
Zakje geraspte mozzarella
Zwarte peper
Snuf zout
Flinke hand fijn gesneden basilicum
500 ml Passata
Bereidingswijze:
Meng de 500 gram gehakt met de peper, zout, mozzarella, basilicum en het blikje tomatenpuree. Mocht het gehakt wat te nat zijn, voeg dan wat paneermeel, bloem of beschuit toe. Draai er kleine balletjes van. Doe de balletjes in de slowcooker, giet de passata erover heen. De balletjes zijn klaar na 4 uur op low. Mocht je de balletjes in de pan willen maken, braad ze dan eerst even aan, voor je de passata toevoegt, laat de balletjes dan ongeveer een half uurtje zachtjes sudderen.
Snij de groente in kleine stukjes. Kook de bulgur volgens de verpakking. Fruit eerst de knoflook met de ui in wat olie. Voeg daarna alle overige groente toe. Giet de bulgur af, voeg toe aan de groente en roer goed door. Dien de bulgur op met de balletjes gehakt en schenk er eventueel nog wat tomatensaus over!
Eet smakelijk.
Reactie plaatsen
Reacties