Deze champignonsoep tover je binnen no-time op tafel. En lekker dat hij is!
Wat heb je nodig?
500 gram champignons
Handje peterselie
3 knoflookteentjes
1 grote ui
75 gram hamblokjes
3 eetlepels crème fraiche
1 eetlepel bloem
1 bouillonblokje (tuinkruiden)
20 gram (room)boter
1 liter water
Snuf peper
Bereidingswijze:
Snij de champignons in schijfjes, snipper de ui en hak de peterselie en knoflook fijn.
Smelt de boter in een (soep)pan, fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de hamblokjes en champignons toe. Bak de champignons licht bruin van kleur.
Voeg 3 eetlepels crème fracihe toe en een bouillonblokje. Roer alles goed door.
Voeg daarna de bloem toe en roer tot de bloem goed is opgenomen.
Daarna voeg je het water toe en breng je de soep aan de kook.
Voeg als laatst de peterselie toe en laat de soep zachtjes 10 minuten koken.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties