Een heerlijk, gezond en makkelijk eenpansgerecht. Ik heb het over shakshuka. Een gerecht met ei en veel groente.
Wat heb je nodig?
600 gram verse (gewassen) spinazie
3 gekleurde paprika's
2 kleine of 1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 blikjes tomatenblokjes met kruiden
1 blikje kikkererwten
6 eieren
zwarte peper naar smaak
(Eventueel wat geraspte 30+ kaas)
Bereidingswijze:
Snij de paprika, de ui en knoflook in kleine stukjes. Bak deze groente, samen met de kikkererwten in een klein beetje olie.
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze slinken.
Voeg de 2 blikjes tomatenblokjes met kruiden toe aan de pan en roer alles goed door.
Maak 6 kleine kuiltjes en breek in iedere kuil een ei.
Strooi wat zwarte peper en eventueel wat geraspte kaas over het gerecht.
Doe de deksel op de koekenpan en laat het geheel ongeveer 20-25 minuutjes op zacht vuur sudderen.
De shakshuka is klaar als de eieren gaar zijn.
Wij eten dit gerecht vaak met wat Italiaans brood uit de oven. Je zou er eventueel ook wat zilvervlies rijst bij kunnen serveren. Maar het gerecht vult van zich zelf ook al erg goed en is er dus geen bijgerecht nodig.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties
Voor hoe wel personen is dit?
Lijkt mij erg lekker gr Cisca
He Cisca,
Het gerecht is voor 3 personen, als je er verder niets bij eet. Voeg je wat rijst of naanbrood etc toe dan haal je er meer porties uit.
Groetjes Dominique
lieve do wat ligt daar naast ?
ziet er lekker uit haha recept graag
xx
Lieve Sjak, dat is een naanbroodje uit de koeling van de vomar haha. xx
dit gerecht heb ik dinsdag gemaakt, wat hebben wij genoten, was heerlijk! dankjewel voor dit recept! Omdat er best nog wat over was hebben wij de dag erna nogmaals gegeten met rijst, zalig!