Een heerlijke stevige maaltijd soep met rode linzen. Vooral met dit herfstige weer zijn dit soort soepen heerlijk.
Wat heb je nodig voor een goed gevulde pan?
-Zakje gedroogde rode linzen
-Groot blikje kikkererwten (uitgelekt)
-3 grote uien
-3 teentjes geperste knoflool
-2-3 cm verse gember
-Klein handje koriander (of peterselie als je niet van koriander houd)
-1 grote rode paprika
-150 gram worteltjes of winterpeen
-Boullionblokje tuinkruiden
-Groot blikje tomatenpuree
-2 eetlepels kurkuma en zwarte peper naar smaak
-2 liter water
Bereidingswijze:
Schil en snij alle groenten fijn en pers de knoflookteentjes.
Fruit in een beetje de olie, de ui en knoflook glazig. Voeg de paprika, gember en de helft van de worteltjes toe.
Bak alles even aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree, de helft van het blikje kikkererwten, het boulionblokje, kurkuma, de rode linzen en 2 liter water toe. Laat alles 30-40 minuten zachtjes koken en pureer daarna de soep fijn.
Voeg de vervolgende de rest van de worteltjes en kikkererwten toe. Laat de soep nog zachtjes doorkoken tot de worteltjes gaar zijn. Voeg als laatst een beetje zwarte peper naar smaak en de koriander toe.
Eet smakelijk! Mocht je de soep gemaakt hebben, tag mij in een bericht op facebook of instagram! Dat vind ik leuk!
Reactie plaatsen
Reacties