Alvast m´n spijt voor de Spanjaarden onder ons, hij zal er vast niet aan tippen. Maar lekker is hij wel, haha!
Nu is mijn gezin niet gek van garnalen, dus deze zitten er niet in. Maar deze kan je gemakkelijk toevoegen door ze even te bakken in wat olie en een teentje knoflook.
Oké jongens, ik houd jullie niet langer op en zal het recept met je delen. Komt hij:
Benodigdheden voor een flinke pan vol! 4-5 personen:
500 gram kipfilet
200 gram chorizo worst
Pakje saffraanrijst
Doosje doperwten uit de vriezer
5 teentjes knoflook
3 rode paprika
2 rode ui
1 tomaat
Groot blikje tomatenpuree
2 theelepels sambal
1 citroen
1 eetlepel paprikapoeder
Zwarte peper naar smaak
Werkwijze:
Snij de kipfilet en chorizo in stukjes. Pers de knoflookteentjes en snij de ui en paprika fijn.
Bak de kip, chorizo, ui, paprika en knoflook in een klein beetje olie.
Kook de saffraanrijst volgens de verpakking, in water met een boullionblokje.
Giet de rijst af en voeg toe aan de groente en kip. Bak de rijst mee in de pan.
Snij een tomaat in blokjes en voeg deze samen met de tomatenpuree, paprikapoeder,
doperwten, sambal en het sap van een citroen mee. Roer alles goed door.
Nog even doorbakken en eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties