Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Mijn reis met Healthy For Me - deel 1

Laat ik beginnen met het cliché verhaal, schommelend gewicht, shakes, koolhydraatarm, NIET eten, Intermitting fasting, alleen maar crackers etc. Ik heb altijd een grondige afkeer tegen sporten gehad, dus ik moest het echt van mijn eten hebben. Dus constant op Dieet!

 

Ik heb 80 kilo gewogen (toen ik 19 was) en ik heb 60 kilo gewogen (met mijn 1.76 meter wat weinig.)

Mijn idee was, als ik dan een week even NIET at, kwam ik weer op mijn juiste gewicht, het gewicht waarbij ik mij goed DACHT te voelen.

Mijn vriendinnen en moeder waren altijd slank en zag ik alles eten zonder dieet. Bij mij was het altijd alles of niets.

 

En toen kwam de verpletterende diagnose, december 2016 hoorde ik dat ik Borstkanker had. Het hele riedeltje ondergaan. Chemo’s, medicatie en momenteel in de overgang door hormoontherapie. En dat laatste is heftig. Want zoals misschien bekend worden vrouwen in de overgang zwaarder, en als dan je eetpatroon al die jaren niet goed is geweest, gaat het heel hard.

 

Zo komen we in 2019. Ik woog inmiddels bijna 81 kilo. Dit door de medicatie maar ook omdat ik mijzelf TE veel gunde en een slecht eetpatroon had. Emotie eten want ik had al genoeg mee gemaakt. Ik had al wel besloten voor mijzelf, het NIET eten, dat kon ik mijn sterke lichaam die mij door de chemo heeft getrokken niet meer aandoen. Maar hoe moest het dan… het lukte mij echt niet alleen om weer op gewicht te komen.

Ik volgde Healthy for Me al een tijdje op social media. Zag al die verhalen voorbij komen, maar ik was zo sceptisch. Extreem. Ik dacht, ja hoor, waarom ga ik met jouw programma wel afvallen?

 

Maar in juli 2019, Kocht ik een jurkje van maat 44 (!). Ik had die ochtend al tips gevraagd voor vrouwen in de overgang, want ik was zo verdrietig als ik in de spiegel keek. Ik gaf letterlijk aan dat ik krankzinnig werd van mijn lijf. Alles zat te strak. Toen heb ik mijn twijfels over het programma met haar besproken. Aangegeven dat ik alle excuses zou gebruiken om mij sceptische gedachte gang gelijk te geven. Ze overtuigde mij want ze kende alle excuses. Ze zou mij begeleiden met een schop onder mijn kont, of een motiverend gesprek. Oké, laten we het doen… Ik moest haar blind vertrouwen. Blanco erin.

 

De intake via skype werd gepland, en ik moest er aan geloven.

Het werden de beste en meest leerzame 12 weken van mijn leven.

 

Binnenkort komt deel 2 van deze blog uit!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Jacky
3 jaar geleden

Wauw wat een verhaal Maar zeker herkenbaar
Ik geloofde er ook niet in tot ik die 21 dagen challenge bij Dominique mee deed .. niks werkte meer en de overgang werd mij funest ik heb het geaccepteerd en inmiddels geleerd dat gezond eten en een gezond lijf veel meer waard is maar tot mijn grote verbazing viel ik ook nog eens af
Nu zijn we nog geen 2 weken bezig en ja hoor .. ik val weer af +ik leer mezelf kennen (Ik liep mezelf altijd voorbij)

Ik wens je heel veel succes en heel veel gezondheid toe
Een hele dikke knuffel van mij xx jacky