Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Over mij » Blog » Afvallen of een gezonde leefstijl

Afvallen of een gezonde leefstijl

Mijn naam is Agnetha, ik volgde het FoodMindset programma en Do vroeg mij of ik een blog wilde schijven over mijn reis naar gezond gewicht.  

 

Al vanaf mijn tienerjaren zijn mijn gewicht en ik niet de beste vrienden. Al op de middelbare school kreeg ik last van eetbuien. Ik trok me geregeld terug op mijn kamer met een reep chocola of een zak chips en voelde me dan veilig.

 

Rond mijn zestiende namen mijn eetbuien toe net als mijn omvang en ook mijn onzekerheid. Op mijn achttiende ging ik daarom maar eens serieus op dieet met behulp van het boek van Sonja Bakker. De kilo’s vlogen eraf maar prettiger of mooier voelde ik me niet.  

De jaren erna herhaalde dit patroon van diëten, afvallen, eetbuien en aankomen zich. Niemand had een vermoeden dat ik een eetstoornis aan het ontwikkelen was. Ik zette altijd mijn happy face op, oogde nooit extreem dun en ik vertelde iedereen altijd dat je als diëtist zijnde het goede voorbeeld moet geven. Daarnaast was het natuurlijk ook heel handig om diëtist te zijn. Calorieën tellen deed ik uit mijn hoofd.  

 

Toen ik 23 was liep ik vast door mijn perfectionisme en onzekerheid.  Ik zakte weg in een depressie, kreeg antidepressiva, volgde een extreem eiwitdieet en sportte veel. Mijn gewicht vloog weer naar beneden, zo hard dat ik me er onwijs beroerd van voelde. Ik trok bij mijn zus aan de bel. Met haar hulp kwam ik uiteindelijk bij een eetstoorniskliniek terecht.  

 

Na 2 jaar therapie kon ik eindelijk zeggen dat ik van mijn eetstoornis af was maar mijn gewicht bleef een strijd. Op en af volgde ik weer diëten.  

Tijdens mijn zwangerschap in 2017 kwam ik flink wat kilo’s aan en eenmaal na mijn zwangerschap had ik niet genoeg motivatie om iets aan mijn gewicht te doen. Ook sporten had in weinig zin in. Ik bleef liever op de bank hangen met wat lekkers. Uiteraard zorgde dit ervoor dat mijn gewicht alsmaar hoger en hoger werd.  

 

Iedere keer probeerde ik het sporten weer op te pakken en zocht ik naar mijn motivatie voor het afvallen maar dit lukte niet goed totdat mijn buufie me meevroeg naar Zumba. Wat een plezier gaf me dat maar afvallen had ik nog steeds weinig zin in.

Eind 2019 liet mijn weegschaal toch inmiddels wel alarmbellen afgaan en daarom besloot ik samen met mijn buufie in januari mee te doen met het foodmindsetprogramma van Dominique.

Vol goede moed ging ik van start. Iedere dag een post in een besloten groep op Facebook, opdrachten en live sessies. Wat fijn om iedere dag een reminder te krijgen voor datgene wat zo belangrijk voor me is. Op een gezonde manier weer een gezond gewicht bereiken. Ondanks dat ik diëtist ben en mijn kennis over voeding al groot is vond ik het reuze fijn om Do te hebben als coach. Ik hoefde niet mijn eigen diëtist te spelen want zij gaf mij de motivatie, tips en peptalks!  

 

Dit zorgde ervoor dat het afvallen me makkelijk afging, maar helaas was daar ineens Corona.  De eerste weken van de ‘lockdown’ vond ik pittig. Ik kreeg last van eetbuien door de spanning en stress. Na 3 weken was ik dit zat. Dit was niet hoe ik het voor ogen had. Dus herpakte ik mezelf, zette de knop om en ging weer aan de slag en hoe! Nog steeds vind ik het af en toe lastig maar ik geniet bewust en pak daarna de draad iedere keer weer op. Inmiddels ben ik bijna 11 maanden verder, sport ik 4 uur in de week, ben ik 30 kg lichter en wat voel ik me goed!!

 

Eindelijk vind ik het weer leuk om nieuwe kleding te kopen, voel ik me veel fitter en gelukkiger en is het natuurlijk ook wel heel leuk om al die complimenten te krijgen van mensen om me heen.

 

Dankzij Do, mijn buufie en mijn eigen inzet voel ik me eindelijk weer mijn betere zelf!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Bianca Klappe
6 maanden geleden

Deze schat is een voorbeeld voor velen en zeker voor mij. Wat een powervrouw!!!!