Pulled pork uit de slowcooker

Gepubliceerd op 7 november 2018 12:54

Ik ben sinds afgelopen weekend eigenaar van de slowcooker. Mijn hoofd zit vol heerlijke ideeën, wat ik allemaal wil gaan maken met de slowcooker. Normaal gesproken deel ik zelf recepten op mijn media maar nu ben ik benieuwd naar JOUW lievelingsrecept voor in de slowcooker?  Deel je hem in een reactie? Het lekkerste recept zet ik namelijk op mijn website, uiteraard met jouw naam erbij. Ik ben heel benieuwd...

 

En dan nu mijn recept voor de pulled pork:

Meng in een bakje:

1 eetlepel paprika poeder

1/2 eetlepel zwarte peper

1 eetlepel uienpoeder

1 eetlepel koek & speculaas kruiden

1eetlepel chilipoeder

klein beetje zout

2 eetlepels BBQ saus

 

Snijd van 1 kg schouderkarbonade de botjes er af.

Wrijf het vlees in met het kruidenmengsel. En laat minimaal  2 uur intrekken, voor het de slowcooker in gaat. (het liefst een hele nacht).

Snijd 400 gram uien in ringen, 4 teentjes knoflook fijn en een handje champignons door vieren.

 

Doe de uien en knoflook als eerst in de slowcooker, doe daar op het vlees en dan de champignons. Voeg 100 ml cola (light) toe en 4 eetlepels BBQ saus toe. Stel de slowcooker in voor 7 uur op low. Hierna trek je het vlees met een vork uit elkaar.

 

Ik at de pulled pork op een volkoren boterham met een beetje piccalilly en een augurk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.