Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

De weg naar mijn operatie - deel 1

Ik heb in eerder blogs al aangegeven dat ik ziek ben geweest. Ik zal daar nu iets meer over uitweiden.

 

In december 2016 heb ik de diagnose borstkanker gekregen. Ik was toen 30 jaar.

Ik stapte in een achtbaan van behandelingen en gesprekken met artsen etc etc. in eerste instantie zou ik chemo krijgen, een borstbesparende operatie en bestralingen. Omdat ik een miniscuul beginstadium tumortje had op een andere plek dan de grote tumor, werd er toch besloten dat ik een borstamputatie zou krijgen (iedereen schrok, ik was blij want; jeeh geen bestraling).

 

Ik heb in de periode van mijn ziek zijn geleerd dat het menselijk lichaam, en het menselijk brein mega veerkrachtig is. Dat is zo  mooi om te beseffen. In juli 2017 is mijn linker borst geamputeerd. Ik kreeg een tissue expander (die rekt de huid op voor een prothese) en in december 2017 is deze tissue expander vervangen voor de definitieve prothese. (en in okt 2017 begonnen met de hormoontherapie = de overgang = aankomen).

 

In 2018 ben ik een paar keer naar mijn plastische chirurg (de allerbeste) geweest en zij constateerde wel dat er wat deuken in de nieuwe borst zaten. Dus werd er besloten dat ik in aanmerking kwam voor een lipofilling. (Vet wordt elders in t lijf weggezogen en in de borst gespoten om het op te vullen. Bij deze operatie werd de hele borst mooi gemaakt (tepelreconstructie).   Ik woog toentertijd 80 kilo. Dus ik had VEEL aan de operatie hangen qua hoop. Want ik dacht, dan is mn borst weer mooi en mn taille.

 

De operatie is uiteindelijk eind augustus 2018 uitgevoerd (na 2x afzeggen terwijl ik al in het ziekenhuis was, DE HEL) mijn hoop kwam natuurlijk niet uit, want het was niet zoals een kim kardashian natuurlijk! Alleen mn mindset was niet goed dus ik dacht dat ik alles kon eten, uitkomst. Alles wat eruit was gezogen at ik  weer eraan, en 82 kilo toen ik met Healthy for me begon in juli 2019.

 

Afgelopen week ben ik weer naar de plastische chirurg geweest. We gaan nog een keer een lipofilling doen want er zijn door t afvallen met Dominique wat deuken ontstaan. Ze had mij al meer dan een jaar niet gezien dus was onder de indruk van mijn -10 kilo.

 

Ze heeft gezien dat door t afvallen mijn navel wat is gaan hangen, maar daar kan ze niets anders aan doen dan een buikwand correctie, en dat vind ik wat te ver gaan. ;) Dus we houden het kleine "blubberbuikje" gelukkig. Verder wordt er van mijn rug, taille en heupen vet weggezogen. Dus HOERAA!

 

Daarbij moet ik sporten, fietsen en toch wel ook weer de mindset van healthy for me oppakken. Anders is ook deze ingreep weer “ voor niets “. Ik ben van plan jullie mee te nemen met deze voorbereidingen voor de operatie. Ik wil er 2.5 kilo af voor ik geopereerd wordt (waarschijnlijk 18 aug) en dat gaat mij lukken!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.