Let op: Er is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering mogelijk. 

Over mij » Blog » Tebrina - Na jaren lang een eetstoornis was mijn relatie met eten verstoord

Tebrina - Na jaren lang een eetstoornis was mijn relatie met eten verstoord

SCEPTISCH

Ik ben het FoodMindset programma begonnen, omdat ik enigszins radeloos was en Do op het juiste moment op mijn pad kwam. Vanwege haar ervaring voelde het goed, dit was wat ik nodig had, maar uiteraard was ik ook wat sceptisch. Ik had al zoveel geprobeerd, zou dit dan wel werken?

 

VERSTOORDE RELATIE MET ETEN

Het programma zit heel goed in elkaar. De eerste weken leerde ik veel over voeding, wat ik meteen kon toepassen. Na jarenlang met een eetstoornis geworsteld te hebben was mijn relatie met eten zwaar verstoord. Maar niet alleen mijn relatie met eten, ook mijn zelfbeeld had hulp nodig en precies die combi maakt dat het programma werkt.
Met Proudweirdo wil ik mensen aanmoedigen om zichzelf te zijn, maar ik kon mezelf eigenlijk geen rolmodel noemen. Mijn mindset was alles behalve juist en dat was zichtbaar in mijn eetpatroon en gehele zelfzorg. Het klinkt eigenlijk ook logisch, als je niet tevreden bent met jezelf zorg je ook niet goed voor jezelf.

 

GEZOND LEVEN

Het aanpassen van mijn eten ging redelijk soepel. Zo heb ik handvatten gekregen om ook (gezond) te blijven eten wanneer het lichamelijk slechter gaat. Normaal gesproken sloeg ik regelmatig maaltijden over en het aantal calorieën wat ik binnenkreeg was ver onder het minimum.
Vanwege mijn chronische aandoeningen vind ik het extra belangrijk om zo gezond mogelijk te leven, alleen in de praktijk lukte me dat vaak niet. Door het programma is dit enorm verbeterd.

 

DIPJE

Halverwege het programma kreeg ik alleen een klein dipje, omdat de weegschaal niet meewerkte.
In de groep hoorde ik dat anderen al een aantal kilo kwijt waren geraakt en ik niet meer dan een ons. Nu bleek dat het bij mij wat meer tijd kostte, want nadat ik de weegschaal even had genegeerd werd ik verrast door een getal wat ik in geen jaren meer had gezien. Ik ben van de 72 kilo gezakt naar de 66.

 

MINDSET

Ook mijn mindset is veranderd. Ik moet toegeven dat ik het behoorlijk confronterend vond om op die manier met mezelf bezig te zijn, maar dit was wel een belangrijke stap.
Ik blijf een weirdo, daar ben ik serieus trots op, nu misschien zelfs meer dan voorheen. Mijn vreemde trekjes zijn niet zomaar uit te schakelen, maar de manier waarop ik naar mezelf kijk wel. Ik was zelf mijn grootste vijand, tegenwoordig probeer ik mijn eigen beste vriendin te zijn.
Ik ben nog niet waar ik wil zijn, qua gewicht en mindset, maar ik heb wel de juiste weg gevonden.

 

Liefs Tebrina - x -

 

Volg haar op Proudweiro en check haar website hier!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.