Shakshuka

Gepubliceerd op 29 juli 2019 10:05

Een heerlijk, gezond en makkelijk eenpansgerecht. Ik heb het over shakshuka. Een gerecht met ei en veel groente.

 

Wat heb je nodig?

600 gram verse (gewassen) spinazie

3 gekleurde paprika's

2 kleine of 1 grote ui

3 teentjes knoflook

2 blikjes tomatenblokjes met kruiden

1 blikje kikkererwten

6 eieren

zwarte peper naar smaak

(Eventueel wat geraspte 30+ kaas)

 

Bereidingswijze:

Snij de paprika, de ui en knoflook in kleine stukjes. Bak deze groente, samen met de kikkererwten in een klein beetje olie.

Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze slinken.

Voeg de 2 blikjes tomatenblokjes met kruiden toe aan de pan en roer alles goed door.

Maak 6 kleine kuiltjes en breek in iedere kuil een ei.

Strooi wat zwarte peper en eventueel wat geraspte kaas over het gerecht.

Doe de deksel op de koekenpan en laat het geheel ongeveer 20-25 minuutjes op zacht vuur sudderen.

De shakshuka is klaar als de eieren gaar zijn.

 

Wij eten dit gerecht vaak met wat Italiaans brood uit de oven. Je zou er eventueel ook wat zilvervlies rijst bij kunnen serveren. Maar het gerecht vult van zich zelf ook al erg goed en is er dus geen bijgerecht nodig.

 

Eet smakelijk!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Cisca
2 maanden geleden

Voor hoe wel personen is dit?
Lijkt mij erg lekker gr Cisca

Healthy For Me
2 maanden geleden

He Cisca,
Het gerecht is voor 3 personen, als je er verder niets bij eet. Voeg je wat rijst of naanbrood etc toe dan haal je er meer porties uit.

Groetjes Dominique