Tatiana - Beter dan jezelf, zal niemand voor je zijn

Ik ga jullie in dit artikel bijpraten over de 10 weken van het Foodmindset programma. Want jammer genoeg, het zit erop. En ik wil jullie heel graag laten weten hoe ik de 10 weken beleefd heb, en wat ik ervan heb geleerd. Lezen jullie mee.

 

Wat is mindset

Het laatste gedeelte van het programma ging vooral om het stukje mindset. De overtuiging die jij van jezelf en eten hebt. We worden allemaal geboren met een sterke wil om te leren, en dit doen we vaak vol overgave. Maar zo nu en dan raken we de motivatie kwijt, en dat kan zijn over ons, of over eten maar ook andere zaken. En dan moeten we onszelf overtuigen dat we het kunnen. En wanneer je ervan uitgaat dat je ergens beter van of in kunt worden dan ga je graag die uitdaging aan. De manier van denken en hoe jij naar jezelf kijkt is bepalend over hoe het met jou gaat in je dagelijkse leven. Iemand die iedere dag opstaat en tegen zichzelf zegt: “Het gaat me vandaag toch niet lukken!” zal minder succes hebben dan iemand die tegen zichzelf zegt: “En vandaag zal het mij lukken!” En met die gedachte ben ik dit programma ingestapt. Omdat ik zelf heel graag wilde veranderen en daar was het ook echt tijd voor. Omdat ik die overtuiging had is het mij samen met de hulp van mijn coach Do ook echt gelukt.

 

Omgaan met jouw gedachten

Dat leerden we in week 6. Wat zeg jij tegen jezelf? Wat is jouw ego en wie zijn jouw saboteurs? Hoe ga jij om met jouw gedachten? De grootste verandering maak je door het maken van kleine stapjes. In deze week is het mij gelukt om bewustere keuzes te maken wat betreft voeding. En deze stappen kan ik in de toekomst ook gewoon volhouden. Nu weet ik ook waarom een dieet bij mij nooit zal werken. Ik heb deze goede balans nodig, te veel en te snel werkt niet voor mij. Het werkt niet altijd even gemakkelijk hoor, ik heb ook dat negatieve stemmetje in mijn hoofd, het ego, dat mij klein probeert te houden. Ik heb mijn ego leren kennen, ik weet wanneer zij aanwezig is en welke negatieve gedachten zij mij verteld. Het kleine duiveltje in mij verteld mij heel vaak dat ik gewoon een hele zak chips op mag eten, dat ik toch te zwak ben om me daar niet aan te houden. Door hier positieve gedachten tegenover te zetten kan ik juist wel doorzetten en ben ik sterker dan mijn ego.

Vallen en opstaan

Ik zal alles wat ik de afgelopen weken geleerd heb nog vaak moeten herhalen, voordat het een vast patroon wordt. Maar voor het eerst geloof ik eigenlijk echt in mijzelf en wat ik aan het doen ben. Alles gaat met vallen en opstaan, en zo zal het ook gaan met mijn gewicht. Het zal nu niets ineens stabiel blijven. Maar door alles te blijven herhalen, in mijzelf te blijven geloven weet ik dat ik het kan. En al deze positieve veranderingen zijn wat dat betreft al wel een gewoonte geworden. Ik zal nooit meer na een slechte dag, de hoop opgeven en denken dat het een verloren zaak is. Ik pak de draad weer op en ga verder waar ik gebleven was. Tijdens het proces met Do ben ik afgevallen, ik stond stil in gewicht, maar ik ben ook aangekomen. Het hoort allemaal bij het proces van vallen en opstaan. Maar de belangrijkste lessen zijn goed blijven hangen, want ik stond op ging weer door en liet het weer los.

 

Ik ben gelukkig

Ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn qua gewicht, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het me gaat lukken. En ik voel me wel heel gelukkig. Verder heb ik zoveel meer geleerd dan ik van te voren had gedacht. Ik ben mezelf tegen gekomen tijdens dit proces, en dat was best moeilijk. Maar Do is er om je te helpen, te steunen en je op weg te helpen. Beter dan jezelf, zal niemand voor je zijn, maar Do komt wel heel dicht in de buurt. En met die woorden wil ik graag dit stuk afsluiten. Met grote dank aan Do.

Wil je ook aan jezelf werken? 

Je kunt verschillende programma’s volgen. Het meest gekozen programma is het FoodMindset Programma (Volledig online programma in groepsverband – 10 weken), dit is ook het programma waar ik aan mee heb gedaan. De volgende start op 12 september. Daarnaast heb je ook nog het VIP 1:1 coaching  programma, het Healthy Mind programma programma, een Persoonlijk voedingsadvies en voor meer beweging de Wandelcoaching.

 

Helemaal nieuw is de Instagram Healthy Summer Cursus start 05 juli! Ook aan deze cursus ga ik meedoen, en ik zal jullie hiervan ook weer op de hoogte houden. In deze cursus wordt je dagelijks overspoeld met tips en slanke recepten om slank de zomer door te komen! Ook leer je tijdens deze cursus slim om te gaan met BBQen, ontdekt wat nodig is om zelfverzekerd de zomer door te komen. Je leert bewuste keuzes maken door een lesje etiketten lezen en slim boodschappen doen. Maar ook verschillende soorten vlees, sausjes en ijs vergeleken. Zo krijg jij nog meer inzicht in slimmere keuzes! Dat klinkt allemaal super tof he! Deze cursus kun je volgen voor € 97,- zeker de moeite waard, dus meld je snel aan. Maar ik heb speciaal voor jullie, en alleen vandaag nog de EARLYBIRD korting. Je betaald slechts € 47,- voor de cursus. Daarbovenop krijg je nog eens € 10,- korting als je je aanmeld met de kortingscode BLOGENBEAUTY … je betaald dus een kleine investering van € 37,- voor een life changing moment.  DOEN DOEN DOEN.

De 10 weken zitten erop.  

Tatiana heeft gedurende het programma verschillende blogs geschreven, deze kunnen jullie hier teruglezen:

Gezond bezig met het Foodmindset Programma

Update na 2 week Foodmindset programma 

Update na 4 week Foodmindset programma

Hoe vind je jezelf in een wereld vol labels.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.